Oficial BOR: ”Nu biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe niște cârpe, numite măști”

Continuă duelul verbal între BOR și autoritățile române, pe tema manifestărilor religioase care prezintă risc de infectare îm masă.

Totul a pornit de la controversele generate de IPS Teodosie, cel care a ignorat recomandările și chiar regulile impuse pentru prevenirea răspândirii Covid, chemând oamenii la slujbe.

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat că măștile sunt „niște cârpe” care, în proporție de 90%, nu oferă nicio protecție.

Eugen Tănăsescu: „Nu-l scoateți vinovat pe IPS Teodosie, pentru că niște cinici v-au dat cârpe de doi lei, de s-au umplut spitalele.

Au apărut retorii care se agită irațional că „ce alegi, Peștera sau ATI?” și că IPS Teodosie incită la nerespectarea legii.

Le atrag atenția că-s orbi și surzi.

Credincioșii au fost purtați prin frig, ploaie, soare, după hatârul guvernanților, că vezi Doamne, e pericol la Biserică. Asta în vreme ce n-au fost probleme cu înghesuiala de prin metrou, mall-uri sau alte temple ale comerțului.

În vremea asta, nimeni nu răspunde că 90% (mai nou) din măștile puse „spre protecție” au fost niște cârpe. A trecut virusul prin ele ca deciziile guvernanților prin birouri, fără nici o opreliște.

Dar important e să supraveghem credincioșii cu elicoptere. Filtrele poliției sunt mai ceva ca măștile. În vreme ce SUA și Franța au anulat interdicțiile discriminatorii.

Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe niște cârpe, numite măști.

Pe care au tupeul să le și redenumească „acoperitoare faciale” doar ca să-și acopere, juridic, șmenul. În rest, vă lasă să le cumpărați ca păcăliții, că tot nu vă protejează.

Când expui populația la infectare, cu o cârpă neconformă în peste 90% (!!!)din cazuri, când transportul în comun e prima cale de transmitere a virusului și poți merge oriunde pe proprie răspundere, vii și repeți obsesiv că n-ai voie să mergi la o slujbă undeva în pădure…

Statul practică prea mult dubla măsură.

Pentru că se apropie Crăciunul, este de așteptat ca astfel de contre să continue, însă nu trebuie neglijate câteva aspecte, înainte de a fi tentați să dăm dreptate uneia dintre părți. Ca de obicei, adevărul se află pe la mijloc, fiind invocat în funcție de interesele fiecăreia dintre părți.

Faptul că sistemul sanitar este depășit, aceasta este vina autorităților. Ce înseamnă însă vina autorităților? Înseamnă că societatea românească stă la baza necazurilor, această societate care a permis guvernărilor anterioare să își bată joc de toți și de toate. Fiecare individ, incluzându-i aici și pe reprezentanții bisericii, nu doar că au tolerat ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, ba chiar au încurajat acest sistem canceros. Neavând legătură cu Biblia, la multe dintre slujbele din biserici din toată țara s-a făcut campanie electorală. Votați cu X, votați cu Y…

Biserica are un rol foarte important în societate, însă menirea ei a fost adesea deturnată, în funcție de interese. Evident, nu toți reprezentanții clerului trebuie incluși în aceste derapaje periculoase, ideea fiind ca fiecare dintre noi să ne asumăm implicările greșite, care puse cap la cap au perpetuat și consolidat guvernări oneroase.

Dacă astăzi nu avem încă un lockdown este și pentru că se încearcă să se promoveze măsuri mai ușor de respectat, care chiar dacă nu ne plac sunt temporare și au rol de prevenție. E chiar atât de greu? Sau ținem neapărat să se ajungă la măsuri mult mai dure?

Autoritățile s-au tot bâlbâit și nu doar în România se întâmplă asta. Nu este o scuză, ci o realitate, în fața unui fenomen despre care omenirea nu a știut prea multe și încă nu știe suficient. Poate că este timpul să renunțăm la a ne acuza reciproc, la a acuza pe toată lumea, mai puțin pe noi înșine. Să credem în Dumnezeu, dacă asta ne este religia, în ceea ce propovăduiește Biblia, ține de fiecare, de cum simte, dar mai ales de cum se comportă. Credința este în suflete și mai puțin între niște ziduri, iar dacă din suflete lipsește, cu siguranță nu o vom regăsi târându-ne în genunchi, ci fiind mai toleranți, mai buni unii cu ceilalți.

Înțelegem că s-au făcut afaceri și se vor face cu măști, echipamente medicamente. Înțelegem și că biserica pierde mult în această perioadă, deși pare halucinant să te gândești la pierderi de ordin material când vorbești despre Dumnezeu. Dar, mai presus de toate, înțelegem că noi suntem cei care pierdem cel mai mult, pentru că noi suntem cei care plătim. Și ce e mai trist… unii își vând sufletele ca să achite datoriile altora. Merită?

Ultimul lucru de care avem acum nevoie este să ne luptăm între noi, făcând mai multe victime decât ar face oricare virus. Sociatatea nu va avea nimic de câștigat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

dezinsectie

Dezinsecție pentru combatarea țânțarilor în Brașov. Anunțul Coral Impex

Coral Impex anunță demararea acțiunilor de dezinsecție și larvicidare a luciilor de apă din Brașov. Acestea vor avea loc în perioada 2-6 septembrie în...

Acțiuni de dezinsecție în Brașov anunțate de Coral Impex

Coral Impex anunță demararea acțiunilor de dezinsecție pe domeniul public și privat din municipiul Brașov. Acestea se vor derula în perioada 26-31 august, între...
algabeth

Cum poți crește valoarea unei proprietăți cu piatră naturală. Sfaturile specialiștilor...

Secretul unei proprietăți valoroase constă în alegerea corectă a materialelor de construcții. Specialiștii Algabeth ne explică diferențele dintre marmură, granit, travertin, calcar, sandstone sau...

Coral Impex anunță acțiuni de deratizare în Brașov

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea unei acțiuni de deratizare pe domeniul public din Brașov. Comunicatul Coral: În baza contractului de delegare...

Acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare pe domeniul public și privat...

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare pe domeniul public și privat din Brașov. Potrivit unui comunicat...
stona

Cum se poate transforma radical o baie cu piatră naturală. Sfaturi...

Ești în căutarea materialelor perfecte pentru amenajarea sau modernizarea unei băi? Nimic mai simplu! La STONA găsești o varietate de materiale din piatră naturală care sunt...
angajat SC Coral Impex SRL deratizare Brasov

Coral Impex anunță demararea acțiunii de deratizare în Brașov

Societatea Coral Impex anunță demararea acțiunilor de deratizare pe domeniul public și privat al municipiului Brașov. Comunicatul Coral Impex În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...
tratamente stropire coral

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...