Actorul Ion Dichiseanu a murit

Actorul Ion Dichiseanu a murit astăzi, la 87 de ani.

Actorul era internat de trei luni, având grave probleme de sănătate.

Pe 1 februarie, Ioana Dichiseanu, fiica actorului Ion Dichiseanu, a anunțat, că tatăl său a ajuns la spital, menționând că nu este vorba despre virusul SARS-CoV-2.

„Este adevărat că tata trece din nou printr-o cumpăna. Nu a avut nici data trecută, nici acum, legătură cu Sars Cov2. Totul este din cauza unei investigații făcute greșit, la începutul lunii decembrie, la o clinica privată, dar mai multe detalii voi da la momentul oportun. Știu că pentru el, cea mai mare bucurie a acestei profesii este iubirea publicului. Așa că vă rog să ne îndreptăm gândurile și rugăciunile pentru ca tata să vină cu bine acasă. Doamne ajută!”, a scris atunci Ioana Dichiseanu pe pagina de Facebook.

Potrivit wikipedia, Ion Dichiseanu a absolvit IATC (Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București) în 1959.

A primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul „Clipa” (1979) și a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler (30 mai 2002), alături de alți actori, „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Ion Dichiseanu a fost ales Cetățean de Onoare al orașului Adjud, orașul său natal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI