Reacția lui Buhnici după scandalul pornit în mediul online: ” O să îmi aleg cuvintele mai cu grijă dar nu pot opri trolii”

Vlogerul George Buhnici, aflat la festivalul Neversea, a dat un scurt interviu pentru o emisiune difuzată pe TV, stârnind un val de reacții pe rețelele sociale. Astăzi a postat și un editorial pe site-ul său, venind cu câteva explicații.

Cunoscutul realizator de vloguri despre tehnologie George Buhnici, în vârstă de 41 de ani, a stârnit un nou val de reacţii pe reţelele sociale cu cele mai recente declaraţii.

Într-un interviu pentru „XNS”, emisiune difuzată de Antena 1, Buhnici a făcut declaraţii halucinante, spunând că: „Eu am norocul că am o soţie care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?”.

Astăzi, Buhnici a publicat pe site-ul lui un editorial intitulat „Pedofilia este o crimă. Obezitatea, o problemă de sănătate publică„, în care vine cu mai multe explicații pentru declarațiile care au făcut „valuri”.

Iată și o parte din textul publicat de Buhnici:

„Sunt norocosul soț al unei femei frumoase, alături de care trăiesc de prin 2007. (…) Însă nu despre asta e scandalul zilei. Ci despre faptul că aș încuraja pedofilia și că aș fi misogin. Să le luăm pe rând.

Nu e prima dată când îmi complimentez soția că arată mult mai tânără.

O fac constant, am făcut-o și acum vreo trei ani când am spus că arată ca o minoră într-o postare pe Instagram. Era evident o metaforă. Dacă o spune un comediant, e umor? Dacă o spun eu, de ce devine altceva decât o glumă, fie ea și de slabă calitate? (…)

Am criticat public expunerea obezității și celulitei.

Nu sunt primul care spune că avem o epidemie de obezitate. O spun medicii și o vedem cu toții. (…) Obezitatea este o problemă națională. Da, am spus că fetele ar trebui să mai treacă pe la sală. Întrebați antrenorii de toate felurile câți copii mai ajung la sport. Am spus-o pe un ton sarcastic, cu ironie, pentru un show de TV și a deranjat. Dar e adevărat.

De ce, însă, din tot ce fac și spun asta s-a transformat în scandal, chiar și cu întârziere?

O bucată cu potențial se scoate din context apoi ajunge pe Reddit sau pe unele grupuri de facebook. Subiectul este apoi amplificat pe Twitter și facebook de conturi false până prinde tracțiune. Cu puțin noroc, după câteva zile subiectul devine interesant și pentru oameni reali. (…) Toate astea contează, pentru că un subiect amplificat și distorsionat online a ajuns în lumea reală.

Pedofilia este inacceptabilă, e o crimă și trebuie pedepsită! Îmi iubesc soția și încurajez pe fiecare să aibă grijă de sănătatea lui. Nu mă voi opri să spun ce gândesc dar voi fi mult mai selectiv cu locurile unde vorbesc. O să îmi aleg cuvintele mai cu grijă dar nu pot opri trolii. E treaba fiecăruia să gândească pentru el. Nu luați de-a gata nimic de pe internet și dacă vreți punctul meu de vedere, scrieți-mi direct pe contact at buhnici.ro”

RECOMANDĂRI