Posturi vacante în Poliția Română, scoase la concurs din sursă externă

Veste bună pentru cei care își doresc o carieră în Poliție. 1.828 de posturi de agenți și ofițeri de poliție, precum și de personal contractual au fost scoase la concurs, prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, potrivit Corpului Național al Polițiștilor, la unitățile de poliție care au scos posturile la concurs.

Poliția Română scoate la concurs 1.828 de posturi de agenți și ofițeri de poliție, precum și de personal contractual, prin încadrare directă, a anunțat Corpul Național al Polițiștilor.

„Sunt scoase la concurs, prin încadrare directă, 645 de posturi de ofițeri de poliție, 647 de posturi de agenți de poliție și 536 de posturi de personal contractual.

Pentru posturile de ofițer și agent de poliție, înscrierile se fac on-line, la unitățile de poliție care au scos posturile la concurs, în perioada 23 septembrie – 5 octombrie a.c., inclusiv în zilele nelucrătoare.

Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, ulterior nemaiputând fi depuse documente”, se precizează în anunțul postat pe Facebook de Corpul Național al Polițiștilor.

Posturile scoase la concurs sunt în domenii precum acțiuni speciale, cazier judiciar, statistică și evidențe operative, analiza informațiilor și implementare date, comunicații și informatică, logistică, operațiuni speciale, ordine publică, pregătire profesională, reținere și arestare preventivă și rutieră, dar și secretariat, documente clasificate și arhivă.

Totodată, pe listă figurează și domenii precum cercetarea și prevenirea criminalității, investigații criminale, investigarea criminalității economice, financiar, implementarea proiectelor, psihosociologie și siguranță școlară, relații internaționale, informare și relații publice, structura de securitate, poliție canină și cabinet sanitar veterinar, criminalistică, combaterea criminalității organizate, resurse umane și administrativ.

„În perioada 21 – 29 octombrie a.c., se va desfășura proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice, respectiv proba practică, în funcție de posturile pe care candidează, dacă este prevăzută o astfel de probă.

La data de 6 noiembrie a.c., va fi desfășurată proba scrisă, de tip test grilă”, se mai precizează în anunțul Corpului Național al Polițiștilor.

„Una dintre cele mai presante probleme ale sistemului de ordine și siguranță publică este deficitul de personal. Am demarat un amplu proces de reducere a deficitului cu care ne confruntăm la nivelul tuturor structurilor MAI, pe toate eșaloanele de personal.

În principal, ne axăm pe trei direcții principale de acțiune aflate în desfășurare. Pe componenta de școlarizare și formare la nivelul școlilor postliceale, interesul manifestat în rândul tinerilor pentru cariera în MAI a fost unul ridicat, fapt dovedit de numărul mare de candidați înscriși, respectiv peste 6 candidați pe loc.

În ceea ce privește admiterea în Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, instituție de referință pentru MAI, interesul a fost la fel de crescut, înregistrându-se o concurență de peste 5 candidați pe loc.

Un alt palier îl reprezintă demararea recrutării de specialiști din sursă externă, peste 5.000 de posturi fiind disponibile, ceea ce reprezintă un mijloc de profesionalizare imediată la nivelul structurilor.

O altă linie de acțiune extrem de importantă asupra căreia ne concentrăm se referă la creșterea stabilității și predictibilității pe funcțiile de conducere, ocazie cu care am scos la concurs aproximativ 2.000 de posturi vacante din sistem.

Pentru atingerea acestor obiective este nevoie de implicare, monitorizare și coordonare la nivelul tuturor structurilor MAI, astfel încât procesele complexe de reformă demarate să fie finalizate cu succes”, a precizat Lucian Bode, ministrul de Interne, pe pagina de Facebook.

Detalii cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se regăsesc, începând de astăzi, pe site-ul oficial al Poliției Române, secțiunea Carieră – Posturi scoase la concurs

RECOMANDĂRI