Ministerul Apărării recrutează ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri

Armata Română deschide şi în acest an porţile unităţilor militare de învăţământ universitar sau postliceal şi pune la dispoziţia doritorilor în jur de 1.200 de locuri în academiile militare sau în unităţile de învăţământ militare care pregătesc maiştri militari şi subofiţeri.

„Până la data de 29 aprilie, ora 12:00, se fac înscrieri pentru ofiţeri (108 locuri în academiile militare şi Univerisitatea Naţională de Apărare), maiştri militari (484 de locuri în învăţământ universitar militar) şi subofiţeri (591 de locuri în învăţământ postliceal militar)”, se arată în anunţul Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Concret, cei care vor să devină ofiţeri au la dispoziţie 26 de locuri la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3 ani), 9 locuri la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov (3 ani), 7 locuri la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa (4 ani), 55 de locuri la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Bucureşti (4 ani), 11 locuri la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti (3 ani) şi, de asemenea, 9 locuri la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti, specializarea Drept.

Apoi, mai există locuri alocate MApN pentru cei care vor să lucreze în sistemul medical militar. 55 dintre ele sunt în Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti – prin Institutul Medico-Militar, ale cărui cursuri durează, în funcţie de specialitate, 5 sau 6 ani. Dintre acestea, 45 sunt la medicină generală, 4 la medicină dentară şi 3 la farmacie. În plus, mai există şi 15 locuri la specializarea medicină generală la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureş – prin Institutul Medico-Militar.

Înscrierea şi examenele la facultăţile şi şcolile militare

Cei care vor să urmeze o carieră militară se pot înscrie la centrul militar din judeţul/sectorul în care au domiciliul, iar selecţia şi examinarea medicală se vor desfăşura după ierarhizarea candidaţilor, adică după afişarea rezultatelor obţinute la examenul de admitere. Acestea se vor desfăşura pe 23 iulie (instituţiile de învăţământ superior militar – probe la matematică, informatică şi limba engleză), 1 august (şcolile de subofiţeri – probe la matematică şi limba engleză) şi 3 august (maiştri militari – probe la matematică şi limba engleză). Trebuie precizat că tinerii care vor să ajungă medici militari vor da examenul de admitere (biologia obligatorie şi, la alegere, fizică sau chimie) pe 25 iulie, după ce, în prealabil, pe 12 iulie, au trecut de examenul la limba engleză.

Citește articolul integral pe adevarul.ro

RECOMANDĂRI