Noi imagini de la NASA cu asolizarea roverului Perseverance pe planeta Marte-FOTO

NASA a publicat un nou set de fotografii din timpul procedurii de asolizare a roverului Perseverance pe suprafața planetei Marte. Imaginile spectaculoase surprind atât cadre de aproape, cu roțile vehiculului pe solul marțian, cât și o vedere de la mare distanță, dintr-un satelit care orbitează în jurul Planetei Roșii, potrivit digi24.ro.

Într-unul din cadre se vede roverul Perseverance de sus, atașat cu cabluri de modulul care l-a coborât pe suprafața planetei. Imaginea este foarte clară, se văd foarte clar nenumărate instrumente pe platforma roverului, dar și cele șase roți care îl vor purta prin craterul Jezero.

Alte imagini surprind de aproape una din roțile vehiculului și solul arid al planetei. Spre deosebire de primele imagini trimise joi seară, acestea sunt color.

În fine, mai este un cadru de departe, de la bordul satelitului Mars Reconnaissance Orbiter, care a fotografiat cu o cameră de înaltă rezoluție de la 700 de kilometri distanță cum Perseverance coboară cu parașuta prin atmosfera rarefiată a planetei Marte.

În stânga imaginii se vede și delta râului care se vărsa acum câteva miliarde de ani în craterul Jezero, explică NASA, precizând că a fost nevoie de o coordonare foarte atentă pentru a putea surprinde cadrul.

sursa: digi24.ro

ZDZhMmFlMWU2YTZiNWY4MGFhNjdlYmE1MjlkMjY2OWM-768x576_67eb2.jpg

LmpwZyZoYXNoPWY4MTc4MjQ0Y2EyZDhlZjBjNTA1NGEyZmM0OGMxNjNl-1024x577_62fce.jpg

PWRmZGZlMjdlZTFiY2NjZWY4NWMwYzE5NDk2M2IwNzlj-696x522_7c3e0.jpg

anBnJmhhc2g9YTY3NmRkYTIzM2Y1NWMzYmY0NGU3N2JkMjI2NDUwNjk-696x522_85d4d.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI