Primul transplant de față și de mâini realizat cu succes la un tânăr de 22 de ani

Prima operație de transplant de mâini și de față realizată cu succes a fost anunțată miercurea aceasta, la Spitalul Langone, din New York. Doctorii au preferat să aștepte câteva luni pentru a fi siguri că transplanturile nu sunt respinse de organism. Două astfel de operații au mai avut loc, însă fără succes, iar unul dintre pacienți a decedat.

Operația a durat 23 de ore iar 140 de medici au fost prezenți pentru a asigura succesul acesteia. Pacientul este un bărbat de 22 de ani, pe nume Joe DiMeo, care a suferit un grav accident de mașină în anul 2018.

Accidentul l-a lăsat cu arsuri pe 80% din suprafața corpului, distrugându-i pleoapele, fața și mâinile. După operație au urmat 45 de zile de terapie intensivă și două luni de internare în care a trebuit să învețe cum să clipească și să își folosească mâinile.

Directorul programului de transplant facial, Eduardo Rodriguez, a declarat că „nu am vrut ca aceasta să fie doar o operație care să-l facă să arate mai bine, am vrut să-i redăm mobilitatea feței și mai ales cea a mâinilor”.

„Eu și părinții mei suntem foarte recunoscători că mi s-a dat o a doua șansă”, a spus Joe DiMeo, tânărul care a beneficiat de această operație.

Sursa: Bbc.com ,  Sursa foto: Mark Lennihan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI