Ghețar prăbușit în Himalaya. Cel puțin 15 morți și peste 150 de dispăruți-VIDEO

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 160 sunt date dispărute în nordul Indiei, după prăbuşirea unui fragment dintr-un gheţar, urmată de o avalanşă şi viituri care au avariat amenajări hidroelectrice şi poduri, conform DPA.

Incidentul s-a petrecut duminică dimineaţă în districtul Chamoli din statul Uttarakhand situat în masivul Himalaya, la aproximativ 2.000 de metri deasupra nivelului mării.

Viiturile care au purtat cu ele fragmente din gheţar au avariat două centrale hidroelectrice şi cinci poduri de pe sistemul râului Alaknanda şi au distrus drumuri, forţând autorităţile să evacueze satele din regiune.

Cincisprezece cadavre au fost recuperate în cadrul operaţiunilor de salvare care au continuat peste noapte, au precizat poliţiştii din districtul amintit. Majoritatea celor decedaţi sau dispăruţi ar fi fost persoane angajate la centrale.

Un total de 202 de oameni au fost daţi dispăruţi în urma tragediei, însă între timp 25 au fost salvaţi, a declarat luni reporterilor şeful poliţiei statale, Ashok Kumar, precizând că în prezent se fac eforturi pentru salvarea a circa 30 de lucrători rămaşi blocaţi în tunelul uneia dintre centrale, potrivit hotnews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI