Reguli pentru cei care circulă cu trotineta electrică. Recomandările Poliției

IPJ Brașov a transmis, marți, reglementările legale pentru cei care folosesc trotinetele electrice, dar și sfaturi pentru prevenirea unor eventuale accidente, reamintind că persoanele care folosesc un astfel de mijloc de transport nu au voie să circule în timp ce se află sub influența alcoolului, a produselor ori substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora. Copiii sub 14 ani pot circula cu trotinete electrice doar în locuri special amenajate, parcuri sau proprietăți private.

Pentru a rula în siguranță, potrivit IPJ Brașov, conducătorii de trotinete electrice trebuie să respecte următoarele reguli de circulație:

– să aibă vârsta de cel puțin 14 ani pentru a rula pe drumurile publice. Copiii sub 14 ani pot circula doar în locuri special amenajate, parcuri sau proprietăți private.

– dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa pistei pentru biciclete, circulația trotinetelor electrice  este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

– la schimbarea direcției de mers asigurați-vă temeinic și semnalizați din timp intenția de a vira. Semnalizarea se efectuează cu cel puțin 50 m în localități, respectiv 100 m în afară, înainte de efectuarea manevrei. Intenția de a vira trebuie semnalată cu mâna! 

– trotineta electrică trebuie să fie echipată cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente;

– conducătorii de trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani sunt obligați să poarte casca de protecție;

– pe timpul nopții, conducătorii de trotinete electrice trebuie să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, pentru a putea fi observați din timp de ceilalți participanți la trafic.

Este interzis conducătorilor de trotinete electrice:    

– să circule în timp ce se află sub influența alcoolului, a produselor ori substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;

– să se țină de un vehicul aflat în mers;

– să transporte o altă persoană;

– să transporte sau să tragă orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulația celorlalți participanți la trafic;

– să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă;

– să circule pe trotuar.

REȚINEȚI

Traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni în timpul deplasării pe trotinetă este interzisă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

error: Conținut protejat!