Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii în județul Brașov. Atenționare de caniculă și disconfort termic

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări, avertizări valabile inclusiv în județul Brașov. Vremea se menține caniculară, iar disconfortul termic rămâne ridicat, însă marți, 17 august, de la ora 14.00, până miercuri 18 august, ora 05.00, va fi în vigoare un cod portocaliu de averse torențiale și vijelii.

În intervalul menționat, potrivit ANM, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a  Moldovei și la munte, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70…90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

„Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp”, a anunțat ANM, care a emis și un cod galben de caniculă și disconfort termic, avertizare valabilă inclusiv în județul Brașov.

Valul de căldură, potrivit ANM, va persista în sudul, centrul și estul țării, disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

„Va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, local în Moldova, sudul Transilvaniei și extremitatea vestică a Dobrogei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 33 și 37 de grade”, a anunțat ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI