Acasă Economic Prețul la carnea de porc ”în viu” s-a dublat față de anul...

Prețul la carnea de porc ”în viu” s-a dublat față de anul trecut. Cum justifică scumpirea crescătorii

0

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, carnea de porc este la mare căutare. Chiar dacă în ultimii ani tot mai mulți români preferă să cumpere mâncare gătită pentru masa de Crăciun este mai avantajos mai ales pentru familiile numeroase să cumpere carcasă de porc din care să prepare diverse bunătăți.

Cei care optează pentru ultima variantă au constatat că producătorii au scumpit semnificativ carnea de porc ”în viu”.

Astfel, de la un preț de 10-11 lei/kg anul trecut s-a ajuns la 17-18 lei și chiar 21 de lei, conform anunțurilor postate pe diverse site-uri.

Crescătorii susțin că au scumpit carnea din cauza creșterii costurilor cu furajele.

La poarta fermelor, prețurile sunt mai mici decât cele pentru porcii crescuți în gospodării, însă și acestea au crescut cu până la 40% față de anul trecut.

Potrivit Știrilor Pro TV, dacă un român ar cumpăra un porc care cântărește 150 de kilograme, la un preț mediu de 16 lei kilogramul ar plăti în total 2400 de lei.

Din acesta se poate găti tot trebuie pus pe masa de Crăciun, ba chiar și provizii pentru iarnă: slănină, ciolane, cârnați și carne pentru fripturi. Aceleași produse, cumpărate din comerț, ar costa 3845 de lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version