Stomatologii au intrat în atenția ANAF, pentru că mulți dintre ei nu și-au declarat integral veniturile

Dentiștii au intrat în atenția ANAF după ce un procent de 80% dintre aceștia nu și-au declarat integral veniturile. În paralel, ANAF anunță că a găsit milioane de lei ascunse de românii cu cele mai mari averi.

După ce profesorii care oferă meditații și persoanele care oferă servicii de înfrumusețare, au primit scrisori de informare de la ANAF, următorii care vor primi astfel de scrisori sunt stomatologii.

Atât cabinetele mici cât și clinicile specializate de stomatologie vor primi în perioada următoare scrisori și ghiduri de la ANAF cu explicații despre cum să-și declare și plătească taxele corect.

„Undeva la 80% nu declară integral veniturile pe care le realizează. Vom încerca să-i conștientizăm că este important să aibă casă de marcat, să înregistreze fiscal toate sumele de bani obținute. Am constatat că sumele sunt foarte mici față de prețurile care se practică și de numărul de persoane care apelează.”, a transmis președintele ANAF, Lucian Heiuș.

„Ca medic stomatolog poți să profesezi individual sau să ai SRL. Ca profesie liberală nu au obligația să se doteze cu casa de marcat, ei veniturile și le înregistrează în baza chitanțelor. Veniturile pot fi verificate de ANAF pe extrasele de cont, acolo se poate vedea că s-a plătit cu cardul, dar dacă încasează cash e mai greu.”, a informat Cornel Grama, specialist fiscal.

RECOMANDĂRI