Fiscul începe controale la românii care se laudă pe Facebook cu mașini, case și vacanțe de lux

Președintele Fiscului, Lucian Heiuș, a anunțat că de la 1 iulie ANAF va începe o amplă acțiune de control la persoanele fizice ale căror averi nu pot fi justificate de veniturile declarate.

„O să vă surprindă ceea ce vă spun. Astăzi sunt multe situații în care atunci când facema tragerea răspunderii unei persoane pe alte spețe, iei informații de peste tot. Inclusiv de pe Facebook poți să afli pe unde a umblat, ce a făcut, să-i faci niște estimări, să vezi”, a afirmat șeful ANAF, potrivit ziare.com.

Acesta a anunțat și cum se va proceda în timpul controlului care ar putea dura până la 9 luni.

„Pe fiecare an în parte facem acea diferență între ceea ce estimăm noi că tu ai ca și venit, scădem din ceea ce ai declarat că ai avut ca venit și ai plătit impozit, iar diferența este un venit pentru care nu ai plătit niciun impozit. Îți calculăm 16% și accesoriile respective. Cumulăm pe cei 5 ani și rezultă o sumă totală pe care tu trebuie să o achiți.

I se va da un număr de telefon, echipa de care va fi controlat, va lua legătura cu oamenii Fiscului. Nu trebuie ca omul meu să meargă la el în sufragerie. Contribuabilul poate să-și ia un avocat, un contabil, este decizia lui” a spus Heiuș, potrivit sursei citate.

RECOMANDĂRI