Legea consumatorului vulnerabil. Care este plafonul maxim de venit până la care se acordă ajutor

Legea consumatorului vulnerabil a fost completată, luni, cu normele de aplicare. Nivelul de venituri pentru cei care au acces la legea consumatorului vulnerabil a fost majorat, pentru persoanele aflate în risc de sărăcie energetică.

Plafonul maxim aprobat este de 1386 de lei/persoană/lună în cadrul unei familii și de 2053 de lei/lună pentru persoana singură, a precizat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„În felul acesta am definit atribuțiile tuturor părților implicate în implementarea Legii consumatorului vulnerabil.

Țin să menționez că Legea consumatorului vulnerabil se completează cu ordonanța de compensare pentru consumatorii casnici, pe care am, inițiat-o cu Ministerul Energiei.

Am majorat nivelul de venituri până la care au acces la Legea consumatorului vulnerabil persoanele aflate în risc de sărăcie energetică.

Astfel că, până la 1386 de lei/persoană în cadrul unei familii sau 2053 lei pentru persoană singură pot să acceseze Legea consumatorului vulnerabil, ceea ce înseamnă pe de o parte subvenționarea facturilor și, pe de altă parte, un supliment la energia consumată care, de asemenea se scade din factură”, a precizat ministrul Muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI