Primăria Brașov cumpără peste 1000 de camere video inteligente, care pot detecta numerele de înmatriculare

Primăria Brașov semnează săptămâna aceasta acordul cadru pentru achiziția a peste 1.000 de camere video inteligente, care pot detecta numărul de înmatriculare sau modelul mașinilor ori pot analiza mișcarea obiectelor sau a persoanelor. Primele camere vor fi montate pe str. Sforii, în centrul istoric și la intrările în oraș.

Primăria Brașov va semna, până la finalul acestei săptămâni, acordul cadru pentru furnizarea echipamentelor și pentru lucrările de instalare a unor sisteme de supraveghere video (CCTV) care să integreze mai multe tipuri de camere video și softuri (de la cele care detectează numere de înmatriculare, marcă, model, categorie autovehicul, la cele care fac analiza mișcării obiectelor și persoanelor), menite să îmbunătățească siguranța publică și mai ales să reducă actele de vandalism.

Valoarea totală maximă pentru achiziția celor 1.010 camere, a softurilor necesare, a celorlalte echipamente și a montajului, în următorii 4 ani, cât este valabil acordul cadru, este de 9.210.898,96 lei fără TVA, în funcție și de alocările bugetare. Firma care va implementa acest proiect este SC Flash Lighting Services SA împreună cu SC Solid Brands SRL și SC Wi-Novation SRL (subcontractanți/terți sustinători).

„În următoarele săptămâni vom începe montarea primelor sisteme de supraveghere video inteligente, achiziționate în baza acestui acord cadru. Pe lângă strada Sforii, în prima etapă vom monta astfel de sisteme în centrul istoric, în Poiana Brașov și la toate intrările din oraș.  Obiectivul nostru este ca fiecare brașovean și turist să se simtă sigur pe străzile orașului, să reducem la minim actele de vandalism – de la distrugerea mobilierului urban la pretinsul «graffitiֿ» – dar și să stopăm fenomenul de aruncare a deșeurilor în locuri nepermise. În funcție de alocările bugetare, în următorii 4 ani ne-am propus să instalăm peste 1000 de camere inteligente, de la cele care detectează numărul de înmatriculare sau modelul autovehiculului la camere care analizează mișcarea obiectelor sau persoanelor, astfel încât să acoperim cât mai mult din nevoile orașului”, a precizat primarul Allen Coliban.

Prin acest proiect, municipalitatea va achiziționa un sistem de monitorizare video care include furnizarea și montajul echipamentelor, furnizarea licențelor software, servicii de integrare în sistemele existente, execuția lucrărilor.

Conform acordului cadru, furnizorul trebuie să asigure următoarele echipamente, lucrări și servicii:

  • lucrări civile pentru realizare tubulatură subterană;
  • lucrări electrice și de comunicație;
  • livrarea și montarea a 1.010 camere video;
  • software pentru analiză video;
  • integrarea cu sistemul de telegestiune iluminat existent la nivelul municipiului Brașov;
  • integrarea cu sistemul de supraveghere video existent la nivelul municipiului Brașov;
  • sistem de stocare și procesare al imaginilor, echipat cu UPS;
  • sistem de comunicații date.

Soluția tehnică presupune instalarea a 5 tipuri de videocamere configurate cu mai multe facilități, astfel:

Tipul 1 de camere video trebuie să permită detectarea numărului de înmatriculare al autovehiculelor care intră în zona supravegheată, acesta fiind stocat în sistemul pus la dispoziție de achizitor. Aplicația software de recunoaștere număr de înmatriculare și informații auto va rula pe camera video.

Tipul 2 de camere video trebuie să permită supraveghere video generală a locului unde va fi instalată camera, având funcții de analiză video pe baza imaginilor înregistrate. Pentru analiza video vor fi disponibile informații de genul parcării autovehiculelor într-o zonă marcată ca fiind cu „oprirea interzisă” sau accesul pe un sens nepermis.

Aplicația instalată urmărește obiecte în mișcare, cum ar fi persoane și vehicule, și declanșează o alarmă dacă se încalcă o regulă predefinită. Aplicația rulează pe camera video și poate ajuta la prevenirea infracțiunilor precum vandalismul și contravențiile rutiere.

De asemenea, va exista posibilitatea de a configura timpul pentru alarmare în cazul unui obiect care a stat prea mult într-o zonă sau de a configura numărul de obiecte într-o zonă pentru alarmare.

Tipul 3 de camere video trebuie să permită detectarea și stocarea numărului de înmatriculare al autovehiculelor care intră în zona supravegheată, producătorul autovehiculului (marca), modelul și categoria (autoturism, camion, autobuz, microbuz). Va exista posibilitatea de căutare pe bază de filtre a tuturor informațiilor menționate mai sus.

Aplicația software de recunoaștere a numărului de înmatriculare și informațiilor auto va rula pe camera video.

Tipul 4 de camere video trebuie să fie de tip PTZ (Pan, Tilt, Zoom), pentru a putea realiza mișcarea camerei pe diferite poziții de la distanță, precum și posibilitatea de apropiere prin zoom optic de 30x, de către operator sau, automat, pe baza unor poziții prestabilite.

Camera este special proiectată pentru a fi instalată în exterior și are funcția de rotire 360 grade continuu, pentru urmărire facilă a obiectelor sau persoanelor în mișcare.

Tipul 5 de camere video trebuie să permită utilizarea unei cartele SIM direct în camera video, fiind utilizată pentru instalări ocazionale. Rezoluție minimă 1920×1080 pixeli.

sursa: brasovcity.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Stona.ro – Piatra Naturală și Impactul Său Asupra Valorii Proprietății

Piatra naturală a fost un simbol al durabilității și luxului de-a lungul istoriei. Folosită de civilizații antice în construcția de monumente și clădiri, aceasta...
dezinsectie

Acțiuni de dezinescție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare anunțate...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea unor acțiuni de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor...

Acțiunile de dezinsecție pentru combatere a căpușelor din Brașov au fost...

Din cauza vremii nefavorabile Coral Impex a anunțat reprogramarea acțiunilor de dezinsecție pentru combaterea căpușelor din Brașov. În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune și...

Coral impex începe acțiunile de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea acțiunilor de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor și căpușelor de pe domeniul public...
tratamente stropire coral

Tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, în Brașov....

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă că, la începutul lunii mai, pe domeniul public din Brașov vor fi efectuate tratamente fitosanitare...
algabeth

Cum s-ar putea schimba radical ”fața” unui oraș cu un element...

Spațiile urbane pot fi transformate radical prin folosirea unui element pe cât de durabil, pe atât de estetic: piatra naturală. Vezi la finalul articolului cum...
tratamente stropire coral

Coral Impex anunță acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare în...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă efectuarea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combatere...