Cel mai mare festival urban de jazz&blues din România, săptămâna viitoare, în Brașov

Cea de a X-a ediție a celui mai mare festival de jazz din România are loc în perioada 11 – 15 august, la Brașov. Pe scena principală din Piața Sf. Ioan vor urca peste 30 de artiști din 8 țări, primele două zile fiind dedicate muzicienilor internaționali de jazz.

Pe lista artiștilor invitați la eveniment se numără Jan Akkerman, Carlos Bica, alături de proiectul de succes AZUL, sau Michael Olivera & THE CUBAN JAZZ SYNDICATE. Următoarele două zile sunt dedicate blues-ului internațional, pe scenă urcând artiști precum: Raphael Wressnig și Gisele Jackson (SUA), Kirk Fletcher (USA), Sharrie Williams. The Princess of Gospel Rockin’ Blues, sau super-muzicianul american JOHN NÉMETH.

Festivalul va include concerte în piațetele din centrul istoric al Brașovului, Sf. Ioan și Brassai, cu foarte multe evenimente în parcul Titulescu, filme la cinematograful Astra, dar și concert gospel în biserica fortificată de la Bod, concerte în grădină la Juno, După Ziduri, și jam sessions în Deans Irish Pub & Grill.

Între 11 și 15 august găzduim cea de-a 10 a ediție a Brașov Jazz & Blues Festival, cel mai mare festival urban de gen din țară. Acest eveniment este finanțat de către Primăria Municipiului Brașov cu 250.000 de lei, cea mai mare sumă alocată festivalurilor cu caracter repetitiv.

Ceea ce aduce în plus acest eveniment – față de celelalte spectacole pe care brașovenii și turiștii, deopotrivă, le pot urmări – este că va da viață parcului central timp de câteva zile cu activități pentru copii, pentru elevi, cu instalații muzicale de care aceștia se pot bucura, introducând astfel comunitatea ca fiind parte din eveniment, parte din festival. Ne bucurăm să avem și în acest an acest festival și invităm cât mai mulți brașoveni și turiști să participe”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Pe 11 august, joi, începe ediția a zecea a Brașov Jazz&Blues Festival. Timp de patru zile așteptăm iubitorii de jazz și blues la acest eveniment, atât brașoveni, cât și turiști. Avem experiențe pentru toți cei care doresc să vină, de la mic la mare, avem concerte în Piața Sfântul Ioan, avem concerte în Piața Brassai și avem tot Parcul Central cu activități pentru copii, părinți și bunici.

Avem o scenă unde vor avea loc ateliere muzicale, concerte, avem o zonă de cinema în aer liber, avem foarte multe instalații muzicale, o zonă de food&drink. Și o noutate în acest an, aici, în parc, avem o scenă pe care noi o numim «Feel Good», Simte-te bine!, unde în fiecare zi, de la 4.00 la 10 seara, vom avea mai mulți DJ. În plus, avem de Sfânta Maria, luni, 15 august, un concert de gospel cu Sharrie Williams, din America, la biserica fortificată din Bod. Deci este un festival divers, pentru toată lumea, și vă așteptăm cu drag la Brașov Jazz&Blues Festival”, a precizat Marian Gîlea, președintele Asociației Culturale Fanzin, organizatorul evenimentului, potrivit Primăriei Brșov

RECOMANDĂRI