Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată a unui fost comisar șef de poliție și șef al Biroului surse umane de informații și investigații din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiuni, inclusiv dezvăluirea de informații ce nu erau destinate publicității.
Potrivit comunicatului DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus „trimiterea în judecată, sub control judiciar a inculpatului Rotarului Dorin, la data faptelor comisar șef de poliție și șef al Biroului surse umane de informații și investigații din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (două fapte), compromiterea intereselor justiției, instigare la fals intelectual, favorizarea făptuitorului”.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că „în perioada aprilie – mai 2020, inculpatul Rotaru Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi divulgat unei persoane, direct sau prin intermediari, informații nedestinate publicității din două dosare penale (din care unul era al DNA, în care ofițerul de poliție a fost delegat să desfășoare diverse activități). Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică și că va face obiectul unor mandate de percheziție domiciliară”.
„În perioada 18 martie – 09 aprilie 2022, inculpatul Rotaru Dorin, în aceeași calitate, l-ar fi anunțat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracțiuni de corupție săvârșite de un agent din cadrul Poliției Rutiere Brașov și că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse și asupra omului de afaceri, pentru săvârșirea unei presupuse infracțiuni de dare de mită. În același context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa, Dîmbu Bianca Elena, să nu menționeze într-un document care urma să fie atașat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului”.
Procurorii DNA au anunțat „trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Dâmbu Bianca Elena, la data faptei ofițer de poliție în cadrul biroului menționat mai sus, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de fals intelectual”.
În cauză, potrivit DNA, au fost dispuse măsuri asigurătorii. „Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a anunțat DNA.