Spitalul clinic de pneumoftiziologie și boli infecțioase a primit avizul Comisiei de circulație

Pentru a putea finaliza Studiul de fezabilitate mai trebuie obținut avizul de mediu. Primăria vrea să construiască acest spital cu finanțare prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), potrivit brasovcity.ro.

În ședința de ieri, Comisia de circulație a avizat proiectul de construire a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, acesta fiind unul dintre ultimele avize necesare finalizării studiului de fezabilitate pentru această investiție importantă pentru comunitatea brașoveană. Municipalitatea mai are de obținut avizul de mediu, pentru care s-a depus documentația, după care proiectantul care realizează acest studiu, SC Know How Design And Construction SRL – Constanța, are termen 30 de zile să livreze Studiul de fezabilitate.

Spitalul va fi situat în Bartolomeu, pe str. Institutului (lângă CATTIA), lângă viitorul spital regional, ca parte a proiectului municipalității de amenajare a ,,orașului medical” (,,Medical City”).

Realizarea SF-ului era necesară pentru ca municipalitatea să își continue demersurile pentru obținerea finanțării nerambursabile prin PNRR, pentru care proiectul este eligibil. Construirea acestui spital se încadrează în Pilonul V, Componenta V.I. – Sănătate, Investiţia nr. 2 – Investiţii în infrastructura spitalicească publică din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), având ca obiectiv consolidarea rezilienţei sistemului de sănătate din România prin creşterea nivelului de acces, siguranţă, calitate şi funcţionalitate a serviciilor medicale şi a infrastructurii sanitare.

„Mă bucur să vorbesc despre unul dintre proiectele care nu existau în urmă cu doi ani de zile și pe care iată că l-am adus într-un stadiu avansat, în timp record. Mă refer la Spitalul de Pneumo și Infecțioase, un proiect care întregește conceptul de Medical City aflat în zona viitorului Spital Regional Brașov. Este un proiect de aproximativ 280 de paturi, care a obținut avizul de circulație și care a ajuns în faza ultimului aviz, cel de mediu, astfel încât suntem aproape gata pentru depunerea acestui proiect pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Vorbim despre un spital nou, un spital modern, un spital cum nu a mai fost amenajat în Brașov în ultimii 30 de ani. Și un spital care vine să ofere o alternativă modernă și civilizată la infrastructura care este compusă la ora actuală din clădiri care depășesc, în anumite cazuri, și 50 de ani vechime. Mă bucur că Brașovul devine relevant și în domeniul sănătății și că administrația brașoveană, împreună cu deliberativul, cu consilierii locali, a făcut posibil acest lucru. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în dezvoltarea acestui proiect și sper, în cel mai scurt timp, să ajungem cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici în ședința de Consiliu Local.”, a declarat primarul Allen Coliban.

Vă reamintim că în luna septembrie a anului trecut, Consiliul Local a aprobat studiul de prefezabilitate pentru Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov. Conform documentului, viitorul spital va avea următoarelor specializări: boli infecţioase, pneumologie şi ftiziologie, recuperare, medicină fizică şi balneologie, chirurgie toracică, îngrijiri paliative.

Capacităţile noului spital vor fi formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare şi tratament, un bloc operator de dimensiuni reduse şi un centru de recuperare, medicină fizică şi balneologie. Spitalul va avea, de asemenea, şi un compartiment pentru primiri urgenţe, cu camere de gardă pentru fiecare dintre specialităţile medicale deservite, cabinet pentru vaccinuri şi spaţii pentru deservirea funcţiei educaţionale (sală conferinţe, săli studiu, camere pentru rezidenţi etc).

Organizarea spaţiilor va fi flexibilă, în aşa fel încât anumite saloane să poată acomoda câte 2 paturi în cazuri excepţionale, în situaţii de necesitate. În mod curent, spitalul va avea un număr total de 279 paturi, putând fi suplimentate până la 324 în cazuri de necesitate. Dintre acestea, 20 de paturi sunt prevăzute în regim de spitalizare de zi şi 15 pentru terapie intensivă. Clădirea va avea șase niveluri, în regim S+P+4E.

Alte decizii al Comisiei de circulație

  1. A fost avizat proiectul de construire a unui bloc de locuințe colective, cu 13 apartamente,  cu spațiu comercial la parter, pe str. Molnar Janos f.n. – faza P.U.D;
  2. Tot aviz pozitiv a primit și solicitarea pentru extinderea și schimbarea parțială a destinației din locuință în apartamente de închiriat în regim hotelier, str. Morii nr. 24 – faza D.T.A.C;
  3. Și proiectul de construire a două locuințe cuplate cu câte două unități individuale (total 4 unități individuale), împrejmuire teren, pe str. Ioan Popasu f.n. – faza D.T.A.C. a fost avizat pozitiv;
  4. Solicitarea S.C. Mega Image S.R.L. pentru „construire spațiu comercial, amenajări parcări și drumuri de incintă, platforme betonate, împrejmuire”, str. Nicolae Labiș f.n. – faza D.T.A.C. a fost avizată condiționat, astfel o parte dintre locurile de parcare trebuie transformate în zonă verde;
  5. Și solicitarea S.C. Duprod Otis pentru „legalizare și etajare corp C2 din CF 167442 – C2 cu noua funcțiune propusă centru de recuperare – cabinete medicale; înlocuire acoperiș și învelitoare corp C1, recompartimentări interioare, amenajări interioare și exterioare, reparații fațade – funcțiune existentă și propusă centru de recuperare – cabinete medicale”, str. Molidului nr. 43A (fostul club Bamboo) – faza D.T.A.C a fost avizată pozitiv;
  6. De asmenea, și proiectul Transilvania Juu Taku pentru prelungire stradă – zona str. Brazilor – faza D.T.A.C., în vederea construirii a 3 blocuri, a primit avizul comisiei;
  7. Proiectul de ,,amenajare acces direct la drumul public”, pe str. C.D. Gherea a fost de asemenea avizat;
  8. Și solictările Primăriei municipiului Brașov privind „montare stâlpi opritori – trotuar” – zona Farmaciei Helpnet, pe str. Octavian Augustus; ,,amenajarea intersecției str. Ioan Socec cu str. 1 Decembrie 1918 cu semnalizare rutieră de preselectare benzi și marcaje rutiere de ghidare” și ,,amenajarea parcărilor de reședință” pe str. Baba Novac au fost avizate.

sursa: brasovcity.ro

RECOMANDĂRI