Sute de ATV-uri distrug drumurile forestiere, potecile şi păşunile din Parcul Natural Bucegi

Este dezastru în Parcul Natural Bucegi, unde sute de ATV-uri şi maşini de teren fac praf drumurile forestiere, potecile de munte şi păşunile.

Aventura motorizata în locuri sălbatice a devenit una dintre distracţiile favorite ale românilor, de când pandemia îi obliga să păstreze distanţa şi le-a răpit petrecerile. Grav este că cei care ar trebui să păzească pădurile sunt complici sau închid ochii, ca să nu vadă distrugerile.

În Buşteni, la baza pârtiei de schi, se închiriază ATV-uri, iar unul dintre angajaţi, filmat cu camera ascunsă, ne explica fără jenă traseul.

Angajat: „Până la Gura Diham și înapoi, la întoarcere va bagă și puțin prin pădure, pe drumul forestier”.
Reporter: „Prin pădure, pe unde, prin parcul natural?”
Angajat: „Da, da, da”.

ATV-urile au ieşit de pe drumurile forestiere, au intrat pe poteci şi prin pădure şi au lăsat făgaşe adânci în urmă. În plus, fac un zgomot puternic, care poate să scoată urşii din bârlog.

Pe drumul forestier Valea albă, în Parcul Natural Bucegi, se vede foarte clar urma lăsata de ATV-uri, care pare a fi chiar proaspăt,ă semn că au trecut de curând prin acel loc, cu toate că sunt marcaje pe copaci care indică trasee turistice care ar trebui parcurse la pas, cu rucsacul în spate.

Citește articolul integral pe stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI