Deși mai este o lună până la Crăciun, românii se gândesc deja la masa de sărbători. Nutriționiștii le recomandă celor care țin la siluetă să înlocuiască tradiționala carne de porc cu una mai slabă, de vânat sau curcan.
O alternativă la carnea de porc, consumată în exces de Crăciun și Anul Nou, este cea de mistreț, de cerb sau de curcan.
Potrivit Știrilor Pro TV, această carne este slabă în grăsimi, dar bogată în minerale și vitamine.
Direcţiile Silvice au început deja vânzarea de porci mistreți, la preţuri între 8 şi 10 lei kilogramul.
Carnea de mistreţ se deosebeşte de cea de porc domestic nu doar prin aromă, ci şi prin valorile nutritionate. Este mult mai săracă în grăsimi şi are mai multe vitamine şi minerale.
Adina Rusu, nutriționist: „Are mai multă proteina, este mai bogată, proteina este de calitate, are aminoacizi esențiali, pe care organismul nostru nu-i poate produce.”
Un kg de carne de curcan costă între 22 și 35 de lei kg.