Cod portocaliu de vânt puternic și ninsori în zona de munte din Brașov. Cum va fi vremea în weekend

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de cod portocaliu de vânt puternic și ninsori, avertizare valabilă și în zona de munte din județul Brașov. În weekend, la Brașov, vor fi temperaturi maxime de 8… 10 grade Celsius și nu vor lipsi precipitațiile.

Atenționarea de cod portocaliu de vânt puternic și ninsori va fi valabilă, joi, până la ora 18.00, în zona de munte, la altitudini de peste 1800 de metri.

Astfel, potrivit ANM, la altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali, vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 100…110 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea redusă.

În zilele următoare, vântul va continua să aibă unele intensificări la munte și în sud-est, iar în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații local însemnate cantitativ. În zona montană, treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi precipitații mixte”, a anunțat ANM.

La Brașov, în weekend, temperaturile se vor menține la valori de 8… 10 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa la 3… 4 grade Celsius și nu vor lipsi precipitațiile.

RECOMANDĂRI