Universitatea Transilvania din Brașov oferă o lună de cazare gratuită în cămine studenților care s-au vaccinat

Studenții care se vaccinează primesc o lună de cazare gratuită în căminele Universității Transilvania din Brașov. Conducerea instituției se pregătește pentru anul universitar, care începe pe 1 octombrie și speră să reducă riscul apariției unor focare de COVID-19, potrivit digi24.ro.

Cei care se vor caza în căminele Universității Transilvania vor beneficia de gratuitate pentru luna noiembrie dacă prezintă certificatul/adeverinţa de vaccinare.

Conform unui comunicat transmis luni de conducerea UniTBv, facilitatea a fost aprobată de conducerea universităţii, ca o măsură suplimentară pentru reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 în rândul studenţilor.

„Astfel, studenţii vaccinaţi cu cel puţin o doză până în data de 1 octombrie şi care fac dovada vaccinării nu vor plăti taxa de cămin pentru luna noiembrie. La fel ca şi în anul universitar anterior, cazarea în căminele universităţii se va face la capacitate restrânsă – maximum trei persoane în cameră, astfel încât să se respecte normele impuse de autorităţile sanitare”, a precizat sursa citată.

Pentru anul universitar 2021-2022, în cele 13 cămine ale Universităţii vor fi cazaţi aproximativ 3.300 de studenţi, la care se adaugă alţi 300 de studenţi internaţionali care vor locui în căminul 10.

Studenţii internaţionali care vor studia la Universitatea Transilvania din Braşov vor fi cazaţi doar dacă vor prezenta un certificat de vaccinare sau un test PCR negativ, cu rezultat obţinut în ultimele 72 de ore anterior cazării.

sursa: digi24.ro

RECOMANDĂRI