Rezultate admitere liceu 2021. Repartizare computerizată. 163 de locuri neocupate la nivelul județului Brașov

Rezultatele admiterii la liceu prin repartizarea computerizată au fost publicate pe admitere.edu.ro. 85 de elevi din Brașov nu au fost repartizați. Aceștia mai au o a doua șansă la cea de a doua repartizare computerizată, la nivelul județului fiind anunțate 163 de locuri neocupate.

2.524 de candidați s-au înscris au susținut Evaluarea Națională, la nivelul județului Brașov. Din acest total, 2439 de candidați au fost repartizați computerizat la liceele din județ.

85 de candidați au ratat însă înscrierea la liceu prin numărul mic de opțiuni menționate. Aceștia mai au o șansă la cea de a doua repartizare computerizată, având în vedere că numărul de locuri neocupate se cifrează la 163.

Ministerul Educației a anunțat că, potrivit calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

La nivel național, potrivit MEN, „1.332 de elevi nu au fost repartizați în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opțiuni, însă acest număr este în scădere substanțială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi)”.

„Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri. Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată”, a anunțat Ministerul Educației Naționale.

Detalii suplimentare privind prima etapă a repartizării sunt incluse în dosarul de presă atașat.

Detalii pe admitere.edu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI