Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în județul Brașov

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o nouă atenționare de cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină, avertizare valabilă inclusiv în județul Brașov. 

Avertizarea de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabilă miercuri, 21 iulie, în intervalul orar 10.00 – 22.00. 

„În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona de munte, Transilvania, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…45 l/mp”, a precizat ANM.

Manifestări de instabilitate atmosferică, potrivit meteorologilor, se vor semnala pe arii restrânse și în celelalte județe din Muntenia.

„Temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55…65 km/h în Moldova și local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 70…80 km/h”.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI