Acasă Opinii Voxpublica De ce cred că Educația Sexuală trebuie predată în școli. Tu vorbești...

De ce cred că Educația Sexuală trebuie predată în școli. Tu vorbești despre asta cu copilul tău?

0
image-2020-06-2-24032919-41-educatie-sexuala-scoli_c6d53.jpg

Una dintre temele majore de discuție pe Facebook și la TV este introducerea disciplinei Educația Sexuală în școli. Vorbim aici despre o disciplină care ar trebui introdusă de anul viitor, potrivit anunțului făcut de premier.

Așa cum era de așteptat, opinia publică s-a împărțit rapid în două tabere: pro sau contra acestei inițiative, în România sexualitatea fiind în continuare un subiect tabu, rușinos, jenant, de care nu e bine să vorbești în public și, mai ales în prezența copiilor.

Recunosc, mă poziționez în tabăra părinților care își doresc ca această disciplină să fie predată în școli de specialiști dintr-un motiv foarte simplu: copiii s-ar simți mult mai liberi în timpul unei astfel de ore decât la o discuție cu mama și/sau tata, indiferent cât de ”cool” ar fi aceștia. E o barieră pe care foarte puțini părinți reușesc să o spargă, mai ales că au avut parte de o copilărie în care subiectul nu a existat în discuțiile de familie.

Am remarcat și virulența cu care mulți dintre cei aflați în tabăra ”anti” educație sexuală în școli critică acest demers, încurajați și de poziția, dacă îmi permiteți expresia, Bisericii Ortodoxe Române.

Mai marii Patriarhiei au calificat introducerea acestei discipline drept  “un atentat asupra inocenţei copiilor” de parcă cineva ar preda încă de la grădiniță lecția ”poziții de făcut sex”!

Educația sexuală în școli este binevenită și dintr-o altă perspectivă. În era internetului, copiii noștri au acces, chiar dacă mulți părinți încearcă să împiedice acest lucru, însă fără succes, la tot felul de imagini șocante, pe care nu pot să le filtreze în lipsa unor informații dobândite într-un mediu controlat și sigur.

Așadar, voi cum sunteți: Pro sau Contra? Puteți vota mai jos în sondajul observatorulph.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version