Acasă Național VIDEO Cine este cel mai bun falsificator de bani din România, prins...

VIDEO Cine este cel mai bun falsificator de bani din România, prins de DIICOT. Imagini din casa și garajul său

0
perchezitii-diicot-falsificator-bani-696x340_ddd8d.jpg

Un bărbat de 52 de ani, din București, a fost prins de procurorii DIICOT după ce a reușit să falsifice, împreună cu alte două persoane, una cu domiciliul în Bușteni, Prahova, peste 17000 de bancnote de 100 lei.

Rețeaua de falsificare de bani și-a început activitatea ilegală încă din 2014, însă pentru că falsurile erau atât de bine realizate anchetatorii au reușit abia ieri să o destructureze.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, bancnotele false erau realizate pe suport de polimer și având imitate toate elementele de siguranță destinate publicului (inclusiv microperforațiile, banda iridescentă, imagine latentă, fereastră transparentă, cerneala care își schimbă culoarea, imprimare vizibilă în lumină ultravioletă).

Pentru că falsul era aproape imposibil de identificat de către persoanele care intră în posesia acestora, din acest motiv a fost denumit generic ”SUPER LEU”.

Potrivit Știrilor Pro TV, la percheziţii, procurorii au găsit la liderul grupării, un bărbat de 52 de ani, fără studii financiare și bancare, o mulţime de produse, ca într-un adevărat depozit.

Este vorba despre produse ieftine pe care individul le cumpăra ca să schimbe banii falsificaţi.

Nu cumpără bunuri de valoare mare din precauţie.

Și tot din precauţie nu pleca niciodată de acasă cu telefonul după el, nu cumpără din magazine care aveau camere de luat vederi, iar la drum lung, nu era de mirare dacă intra într-o benzinărie şi îşi schimba tricoul pe care îl purta.

În România au ajuns și agenți ai Europol ca să studieze tehnica impecabilă a falsificatorului de bancnote.

VIDEO Imagini din timpul perchezițiilor acasă la cel mai bun falsificator de monedă din România (sursa: DIICOT)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version