Un grup de turiști din Cluj a fost înșelat de Revelion prin metoda închirierilor fictive. Și fără cazare, și cu banii luați pentru o pensiune din Sinaia

Mai multe persoane s-au trezit de Sărbători că au plătit pentru pachete turistice la diverse pensiuni de pe Valea Prahovei, însă nu s-au putut bucura de ele. Și asta pentru că, deși locațiile erau reale, cei cărora le-au virat banii erau, în realitate, niște infractori. Unii dintre ei au aflat că au fost înșelați abia când se îndreptau spre locurile de cazare și au constatat că nu mai pot da de persoana căreia îi dăduseră banii.

A trecut prin această experiență neplăcută și un grup de tineri din Cluj. Aceștia au dorit să-și petreacă Revelionul la o cabană din Sinaia. Au găsit pe internet o ofertă de nerefuzat, însoțită de un contact, iar după ce au sunat la numărul respectiv au primit și un număr de cont bancar unde să vireze banii.

Au stat liniștiți până pe 30 decembrie când a venit momentul să se îndrepte spre locul distracției. Numai că, pe picior de plecare, tinerii și-au dorit să afle mai multe detalii despre locul unde trebuie să ajungă. Însă, surpriză! Persoana căreia îi viraseră banii n-a mai fost de găsit.

Oamenii au încercat să afle mai multe informații, prin intermediul rețelelor de socializare. Doar că numele și numărul de telefon al persoanei indicate de turiștii care fuseseră la cabana respectivă nu au coincis cu cele pe care le știau tinerii din Cluj.

„Concluzia: au fost mai multe persoane înșelate, cu aceeași adresă de cabană, dar nume și conturi bancare diferite. Proprietarul adevărat a fost contactat de cel puțin șase grupuri de persoane cu această problemă“, a precizat Alina Ștefania, una dintre persoanele care a fost victima înșelăciunii.

Șansele de a recupera paguba sunt minime, însă tinerii speră ca polițiștii să le dea de urmă celor care recurg la astfel de fapte.

Genul acesta de infracțiune comisă prin închirierea fictivă a fost o practică profitabilă de Sărbători pentru infractorii care au recurs la anunțurile false, folosindu-se de unități de cazare reale.

Unii dintre cei care au căzut în plasa acestor șarlatani au depus plângeri deja plângeri la Poliție, unele dintre ele fiind înregistrate și la IPJ Prahova.

Polițiștii îi sfătuiesc pe cei care s-au confruntat cu situații similare să meargă de urgență să depună plângeri și să nu se limiteze doar la postări pe rețelele de socializare.

Pe lângă cercetării, oamenii legii revin cu sfatul pentru cei care aleg să-și petreacă timpul liber în pensiuni, vile sau alte unități de cazare, să verifice cu atenție ofertele de turism existente în mediul on-line și să folosească site-urile autorizate pentru asemenea rezervări, astfel încât să nu cadă victime unor infracțiuni de înșelăciune.

Sfaturile polițiștilor

– Verificați autenticitatea anunțului prin alte surse: comentarii de la alți utilizatori, verificarea existenței locației, apeluri telefonice și întrebări adresate proprietarului legate de anumite servicii din zonă, precum restaurante și puncte de interes.

– Dacă decideți să închiriați direct de la o persoană, înainte de a semna contractul sau de a face o rezervare, contactați agentul de publicitate în prealabil (dacă este posibil prin telefon) pentru a vă confirma identitatea și pentru a vă clarifica orice alte dubii pe care le aveți.

– Nu plătiți suma integrală în avans, ci mai degrabă încercați să oferiți în avans cea mai mică sumă posibilă și să plătiți restul la sosire.
– Păstrați o copie a rezervării și / sau a depozitului plătit.

– Dacă ați fost victima unei fraude, raportați-o pe site-ul prin intermediul căruia ați găsit cazarea pentru a putea retrage anunțul și adresați-vă organelor de poliție!

Captură de ecran 

Capture_75c01_40a69.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Stona.ro – Piatra Naturală și Impactul Său Asupra Valorii Proprietății

Piatra naturală a fost un simbol al durabilității și luxului de-a lungul istoriei. Folosită de civilizații antice în construcția de monumente și clădiri, aceasta...
dezinsectie

Acțiuni de dezinescție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare anunțate...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea unor acțiuni de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor...

Acțiunile de dezinsecție pentru combatere a căpușelor din Brașov au fost...

Din cauza vremii nefavorabile Coral Impex a anunțat reprogramarea acțiunilor de dezinsecție pentru combaterea căpușelor din Brașov. În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune și...

Coral impex începe acțiunile de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea acțiunilor de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor și căpușelor de pe domeniul public...
tratamente stropire coral

Tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, în Brașov....

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă că, la începutul lunii mai, pe domeniul public din Brașov vor fi efectuate tratamente fitosanitare...
algabeth

Cum s-ar putea schimba radical ”fața” unui oraș cu un element...

Spațiile urbane pot fi transformate radical prin folosirea unui element pe cât de durabil, pe atât de estetic: piatra naturală. Vezi la finalul articolului cum...
tratamente stropire coral

Coral Impex anunță acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare în...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă efectuarea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combatere...