Grecia: Restricțiile vor fi ridicate pe perioada sezonului turistic de vară

Grecia anunță azi că va renunța la restricțiile pentru protejarea împotriva pandemiei pe perioada sezonului turistic de vară. Certificatele COVID și purtarea măștii în interior nu mai sunt obligatorii. Autoritățile iau în considerare și revenirea la restricții în luna septembrie.

În urma scăderii din ultima perioadă a infectărilor cu COVID (15.000 de infecții și 64 de decese la 12 aprilie) și numărul ridicat de persoane vaccinate (72%), Grecia a decis să renunțe la restricțiile pentru protejarea împotriva pandemiei.

Grecia speră ca anul acesta să atingă 80% din veniturile din anul 2019, considerat an record, până ca pandemia să dea peste cap planurile atât turiștilor cât și locatarilor.

Începând cu 1 mai și până la 31 august, accesul în spațiile închise sau deschise se va face fără certificatul de îmbolnăvire sau de vaccinare. Autoritățile iau în considerare și eliminarea cerinței de a prezenta un certificat digital COVID pentru intrarea în țară.

Elevii nu vor mai prezenta regulat teste negative când se vor întoarce la ore după vacanța de Paște și purtarea măștii în interior nu va mai fi obligatorie.

RECOMANDĂRI