Cât costă un test PCR în Bulgaria pentru românii care vor să evite carantina

Bulgaria a introdus restricții turiștilor români, care trebuie să prezinte un test PCR sau dovada vaccinării pentru a-și petrece vacanța la sfârșit de sezon estival în stațiunile de pe litoralul vecinilor.

Pentru că Bulgaria figurează pe lista galbenă, aceleași restricții sunt impuse și de autoritățile române la revenirea turiștilor acasă.

Un test PCR în Bulgaria costă aproximativă 120 de leva, adică 300 de lei, însă sunt stațiuni unde prețurile sunt mult mai scăzute.

Potrivit libertatea.ro, pe grupul de Facebook „Travel in Bulgaria – Călător în Bulgaria” există o listă cu prețurile existente în acest moment la cabinetele medicale din stațiuni.

Astfel, în Albena există un loc de testare, centrul medical de lângă Hotelul Dobrudja, tariful fiind standard – 120 de leva. Tot la fel la Kranevo, o singură locație, Hotel Effect Algara, 30 de leva, dar este exclusiv pentru oaspeții de acolo.

În Nisipurile de Aur sunt o multitudine de hoteluri, iar unele asigură chiar testele RT-PCR gratuit, dacă oaspeții și-au achiziționat un sejur mai lung de 5 nopți.

În rest, sunt prețuri între 60 și 100 de leva. În Sunny Beach și Nessebar, în fapt localități învecinate, sunt foarte multe centre de testare, fie la hotel, fie la centrul medical, cu prețuri între 30 și 90 de leva.

RECOMANDĂRI