Grecia și-a deschis sezonul turistic cu restricții mai dure decât în România

Grecia și-a deschis oficial sezonul turistic la sfârșitul săptămânii trecute, dar autoritățile rămân foarte precaute, iar restricțiile aflate încă în vigoare sunt pe alocuri mai aspre decât în România. Dan Adrian Drăgan, un român stabilit în Thassos, a povestit duminică seara la Digi24 care sunt în prezent condițiile oferite turiștilor și ce reguli trebuie să respecte ei și localnicii. 

Intrarea pe teritoriul elen este permisă doar turiștilor care au dovada vaccinării împotriva COVID-19, un test PCR negativ sau o adeverință că au trecut prin boală.

Momentan nu sunt chiar atât de mulți turiști români, pentru că Grecia încă se află pe lista galbenă a României. „În următoarea săptămână, Grecia nu reprezintă încă destinația ideală pentru români, dar din iunie este de așteptat să dispară, probabil, cât mai multe dintre restricții. Au fost foarte mulți români care au venit în perioada sărbătorilor pascale, au venit câțiva turiști chiar și în acest weekend, dar nu foarte mulți”, a declarat la Digi24 Dan Adrian Drăgan, administrator al Forumului Grecia.

Grecia a început să ridice din restricții de la 19 aprilie și este de așteptat ca treptat să anunțe și alte relaxări, dar nu se știe exact când se va întâmpla asta. Grecia în continuare se luptă să păstreze un echilibru între turism și sistemul sanitar și de aceea o parte din restricțiile care sunt încă în vigoare se referă cumva mai mult la localnici, a explicat Adrian Drăgan.

Citește continuarea pe digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI