Top 10 cele mai cunoscute locuri de văzut din România

Vine vremea buna si multi se gandesc deja la vacante si drumetii. Sunt locuri minunate in Romania unde te poti relaxa si bucura de aerul curat.

1. Manastirea Voronet

Printre cele mai cunoscute locuri din Romania se afla Manastirea Voronet. Cel mai probabil sunt foarte putini cei care nu au auzit de acest lacas sfant si incarcat de istorie.

Manastirea Voronet, supranumita „Capela Sixtina a Estului”, este un complex monahal medieval construit in satul Voronet, astazi localitate componenta a orasului Gura Humorului. Manastirea se afla la 36 kilometri de municipiul Suceava si la numai 4 kilometri de centrul orasului Gura Humorului, conform wikipedia.

Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare (1457-1504). Biserica a fost ridicata in anul 1488 in numai 3 luni si 3 saptamani, ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

In anul 1993, Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) a inclus Biserica „Sf. Gheorghe” a Manastirii Voronet, impreuna cu alte sapte biserici din nordul Moldovei (Arbore, Patrauti, Moldovita, Probota, „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, Sucevita si Humor), pe lista patrimoniului cultural mondial, in grupul Bisericile pictate din nordul Moldovei.

Pictura interioara a bisericii dateaza in cea mai mare parte din timpul lui Stefan cel Mare, iar cea exterioara din timpul domniei lui Petru Rares si este realizata la un inalt nivel artistic, fiind socotita drept cel mai reusit ansamblu al artei feudale moldovenesti.

Citește articolul integral pe ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI