Ce riști dacă mergi în vacanță în străinătate fără asigurare medicală

Turistii care merg in strainatate fara asigurare medicala si ajung sa fie spitalizati risca sa plateasca din propriul buzunar sume importante de bani. Un roman aflat in concediu in Tenerife si ajuns la spital cu o criza de fiere a platit peste 1.800 de euro si a ajuns sa se judece cu firma de asigurari la care avea incheiata polita pentru calatorie.

Un roman care a plecat in Tenerife cu intentia de a petrece acolo o vacanta de doua luni a fost nevoit sa se intoarca in tara mai repede dupa o criza de fiere din cauza careia a ajuns la spital.

Concret, turistul roman si-a inchiriat, cu 1.600 de euro, o locuinta in Tenerife, sperand sa poata petrece acolo o vacanta de durata. Inainte de plecare, turistul a incheiat si o asigurare medicala pentru calatorii in strainatate pe o perioada de un an.

La trei zile dupa ce a ajuns in Tenerife, romanul a ajuns la spital cu o criza de fiere, fiind internat, pentru doua zile, in spitalul Quironsalud Costa Adeje. Dupa ce i-a platit spitalului 1.860 de euro, a luat legatura cu firma de asigurari, care i-a transmis ca la intoarcerea in tara sa se prezinte la firma pentru deschiderea unui dosar de dauna.

Suma primita in cazul unor afectiuni preexistente

La dosarul de dauna, romanul a depus si documente care atestau ca avea probleme urologice preexistente, iar pentru ca nu a primit niciun raspuns, a dat in judecata firma de asigurari, cerand suma de 1.860 de euro, platita de el spitalului, dar si suma de 1.650 de euro, cazarea de care nu a mai beneficiat din cauza problemelor de sanatate.

Citește articolul integral pe ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI