Cum vor intra românii în Grecia la vară. Anunțul ministrului Turismului

Harry Theoharis, ministrul Turismului din Grecia, a anunțat care vor fi condițiile de călătorie impuse străinilor în vara anului 2021. Acesta a declarat la un post local de radio că în Grecia se va putea intra cu test PCR sau certificat de vaccinare.

„Conditia obligatorie pentru ca cineva sa calatoreasca in tara noastra si sa ramana (n.r. – masura nu este valabila pentru strainii care tranziteaza tara) va consta in fie un test molecular negativ, fie un certificat de vaccinare. Practic, cine nu are certificat de vaccinare la intrarea in tara poate prezenta un test negativ PCR”, a spus Harry Harry Theoharis, potrivit ziare.com.

Oficialul elen nu a precizat data la care va intra în vigoare prevederea privind exceptarea de la carantină a turiștilor vaccinați anti-covid.

Reamintim că mai multe țări, printre care se numără și România, nu mai impun restricții de călătorie cetățenilor care pot dovedi că s-au vaccinat anti-covid. Prezentarea documentului respectiv (adeverința de vaccinare) îi scapă de carantină sau de prezentarea unui test PCR negativ.

Potrivit libertatea.ro, statele unde cetățenii pot intra fără să prezinte test PCR sau să intre în carantină sunt: Cipru, Estonia, Georgia, Islanda, Polonia, România și Seychelles.

Documentele care atestă vaccinarea cu cele două doze trebuie traduse în engleză sau limba națională a statului vizitat.

Conform hotărârii CNSU din 18 ianuarie, turiștii care sosesc în România și dovedesc au primit ambele doze de vaccin anti-COVID, nu mai intră în carantină, chiar dacă vin din „zona galbenă”. A doua doză trebuie să fi fost administrată cu cel puțin 10 zile înainte de sosirea în țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI