„Este imposibil din punct de vedere economic să crești, să recoltezi sau să procesezi produse brute care să fie complet lipsite de defecte nepericuloase, care apar în mod natural, inevitabile”, spune Administrația americană pentru produse alimentare.
Foarte multe dintre produsele alimentare preferate pot conține bucăți din creaturi pe care nu ți-ai dori să le deguști și despre care, cu siguranță, nu știi că sunt acolo!
Fecale de rozătoare în cafeaua ta, viermi în sosurile pentru pizza, mucegai în jeleuri sau ciocolată cu fragmente de insecte și păr de rozătoare.
Autoritățile americane au stabilit niște norme, niște bariere peste care producătorii n-au voie să treacă. Să fie bucăți de insecte, păr de rozătoare și excremente, dar în limite rezonabile!
Spre exemplu, boabele de cafea pot conține excremente, în fiecare linguriță de piper ar putea fi 40 de fragmente de insecte sau păr de rozătoare, la fel ca și untul de arahide, stafidele pot conține până la 35 de ouă de muște dar și câteva capete sau membre de insecte și multe alte produse pe care le consumăm în mod constant.
Specialiștii în calitatea produselor alimentare au adăugat că produsele nu pot fi curățate sută la sută. Bucățile de insecte nu transmit boli oamenilor, iar cele mai periculoase par a fi bucățile de plastic sau de metal care pot contamina mâncarea.
sursa Libertatea.ro