Atenție! SMS-uri cu premii false, țepe în numele Altex

Mai multe persoane au primit SMS-uri prin care erau anunțate că sunt beneficiarii unor premii din partea Altex, constând în laptopuri de ultima generație și sume consistente de bani. Retailerul atenționează însă că mesajul este fals.

„Campania la care se face referire în mesaj nu este organizată de ALTEX România, fiind o campanie falsă, înșelătoare, derulată de escroci care folosesc cartele pre-pay și astfel nu pot fi identificați chiar dacă, de fiecare dată când astfel de cazuri de fraudă au circulat în spațiul public, ne-am adresat organelor abilitate.  Cazurile de fraude sau tentativele de tip phishing făcute prin intermediul mesajelor trimise pe telefoanele mobile s-au înmulțit semnificativ în ultimii ani folosindu-se cartele pre-pay care nu permit identificarea apelantului. Pentru a părea credibile, cei care au asemenea tentative de înșelare a consumatorilor folosesc mesaje în numele unor companii, instituții cunoscute sau chiar în numele unor furnizori sau autorități de stat. În cazul în care se solicită returnarea apelului, numărul respectiv poate fi unul cu suprataxă folosit în scopul încărcării notei de plată a utilizatorului în beneficiul persoanelor care derulează respectiva acțiune de înșelăciune. Astfel, se creează pagube însemnate persoanelor de bună credință care devin victime ale acestei înșelăciuni, pentru care nu putem lua măsuri de prevenire în condițiile actuale de achiziție a cartelelor pre-pay”, se arată într-un comunicat al retailerului semnat de CEO-ul Dan Ostahie, notează cronicaromana.net.

Retailerul electro-IT Altex, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie, este unul dintre cei mai mari jucători de profil, având anul trecut o cifră de afaceri de 3,55 miliarde de lei.

sursa: cronicaromana, profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI