Whatsapp a lansat o nouă funcție de protecție a mesajelor pentru toți utilizatorii. Cum o activezi

De la o lună de la testarea acestei opțiuni, Whatsapp a lansat-o pentru toți utilizatorii aplicației. Prin intermediul acesteia mesajele salvate in Google Drive sau iCloud vor fi criptate înainte de a fi urcate în cloud.

Această facilitate este opțională, deci utilizatorul trebuie să o activeze manual din Setări. Odată activată trebuie ales modul în care se dorește confirmarea identității: printr-o cheie de criptare de 64 de caractere sau printr-o parolă aleasă de utilizator.

Prima variantă este mai sigură, însă utilizatorul va trebui să se asigure că nu pierde cheia, întrucât fără aceasta nu va mai putea restaura backup-ul.

O parolă proprie este metoda mai simplă, dar mai puţin sigură. În acest caz, cheia va fi salvată pe serverele WhatsApp şi va putea fi accesată introducând parola atunci când se doreşte restaurarea backup-ului.

Criptarea backup-urilor rezolvă cea mai mare vulnerabilitate a celei mai folosite aplicaţii de comunicare, care cripta deja mesajele dintre utilizatori, dar lăsa vulnerabile datele acestora salvate în cloud.

Sursa: https://business24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI