SpaceX: Record mondial de sateliți lansați în spațiu

Un nou record mondial a fost stabilit pentru cel mai mare număr de sateliți trimiși în spațiu cu o singură rachetă. Cei 143 de sateliți, de toate formele și dimensiunile, au ajuns pe orbită cu ajutorul unei rachete, SpaceX Falcon, lansată din Florida. Numărul bate recordul anterior de 104 sateliți transportați de un vehicul indian în 2017.

SpaceX oferă transportul acestor sateliți pe orbită pentru doar 1 milion de dolari. Prototipul Starship al lui Elon Musk, directorul general al SpaceX, are un impact mare asupra evoluției tehnologiei.

SpaceX însuși a avut 10 sateliți pe Falcon. Acești sateliți sunt cele mai noi actualizări la mega-constelația de telecomunicații Starlink, care va permite conexiunea la internet în întreaga lume. Sateliții au o dimensiune medie apropiata de cea a unei cutii de pantofi, unii dintrei ei fiind chiar și mai mici, potrivit bbc.com

În mod normal, sateliții radar erau obiecte mari, cântărind uneori chiar tone, care costau sute de milioane de dolari, ceea ce însemna că doar armata sau marile agenții spațiale își permiteau să îi opereze.

Editor: Andreea Marica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI