ANCOM a amendat Telekom România cu 700.000 de lei pentru ca nu și-a îndeplinit o parte dintre obligații

Compania Telekom Romania Mobile Communications a fost amendata de arbitrul pietei de profil cu 700.000 de lei pentru ca nu si-a indeplinit obligatia de a acoperi cu servicii de voce cel putin 98% din zonele locuite din Romania prin intermediul retelei proprii de acces radio.

Potrivit unui comunicat de presa al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) transmis joi operatorii de telecomunicatii Orange, Vodafone si RCS&RDS acopereau in proportie de peste 98% serviciile de voce mobila la nivel national, in 2020, in timp ce Telekom Mobile inregistra o pondere de 97,25%, sub obligatiile de acoperire asumate prin acordarea licentelor.

„Conform masuratorilor din teren, Orange Romania acoperea cu servicii de voce mobila un procent de 98,27% din totalul populatiei, Vodafone Romania – 98,16%, RCS&RDS – 98,02%, iar Telekom Romania Mobile Communications – 97,25%. Situatia comparativa a masuratorilor reflecta faptul ca toti operatorii si-au imbunatatit gradul de acoperire, doar unul dintre ei neindeplinind pragul de 98% stabilit prin licentele de utilizare a spectrului de frecvente radio.

Astfel, Telekom Mobile a fost sanctionat cu amenda in valoare de 700.000 de lei. Impunerea obligatiilor de acoperire in cadrul licentelor pe care le acordam operatorilor si care permit furnizarea de servicii de comunicatii electronice reprezinta o parghie legala prin care Autoritatea poate stimula cresterea gradului de acoperire cu servicii de comunicatii electronice”, a afirmat Cristin Popa, director executiv in ANCOM.

Citește articolul integral pe ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI