Acasă Internațional Deficiența de vitamina D este strâns asociată cu morbiditatea mai ridicată COVID-19

Deficiența de vitamina D este strâns asociată cu morbiditatea mai ridicată COVID-19

0
bigstock-Foods-Containing-And-Rich-In-V-267907135_47f4f.jpg

Rolul vitaminei D în contextul infecţiilor cu pandemiei cu noul coronavirus pare să fie din ce mai important pe măsură ce apar studii noi. Ţările cu cele mai proaste rezultate par să fie şi ţările cu niveluri mari de carenţă de vitamină D, scrie Zmescience.com.

Un nou studiu a descoperit că nivelurile de vitamina D sunt puternic scăzute în populațiile îmbătrânite, în special în Spania, Italia și Elveția. Aceste țări au înregistrat, de asemenea, cele mai mari rate de deces cauzate de COVID-19, motiv pentru care autorii recomandă suplimentarea cu vitamina D pentru a proteja împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

În centrele de îngrijire pentru bătrâni din Elveția, nivelul mediu de vitamina D este de 23 nmol/L. Elveția a înregistrat 29.407 de cazuri confirmate de COVID-19 și 1.408 de decese. Aproape jumătate dintre cei care au murit în cantonul Ticino erau rezidenți în centrele de îngrijire pentru bătrâni și cei cu dizabilități, a arătat un raport recent. “În concluzie, am găsit asocieri semnificative între nivelurile de vitamina D și numărul de cazuri COVID-19 și în special mortalitatea cauzată de aceasta infecție. Cel mai vulnerabil grup de populație pentru COVID-19 este şi cel care are cel mai mare deficit de vitamina D”, scriu autorii noului studiu.

O analiză realizată de cercetătorii din Filipine a pacienților cu COVID-19 din trei spitale din țările Asiei de Sud-Est a constatat că, cazurile critice au fost de 19 ori mai întâlnite la cei cu deficiență de vitamina D, conform Zmescience.com.

Citește mai multe pe Libertatea.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version