Cum vrea Barcelona să scape de incendiile de vegetație: 290 de capre și oi pasc și calcă în picioare vegetaţia uscată

O strategie străveche a fost reînviată în Barcelona pentru a face față efectelor devastatoare ale secetei şi valurilor de căldură. În zonele predispuse la incendii, au fost aduse 290 de capre și oi, care pasc și calcă în picioare vegetaţia uscată, scrie The Guardian.

Indiferent dacă sunt sau nu supravegheate de ciobani, animalele lasă în urma lor spații deschise, unde este înlăturat pericolul de incendii, potrivit digi24.ro.

Este o strategie la care se recurgea în trecut pentru a se evita incendiile de vegetație. „Nu inventăm nimic nou”, a spus Guillem Canaleta de la o organizație non-profit catalană care implementează acest proiect din 2016 în provincia Girona, lângă Barcelona.

„Ceea ce facem este să aplicăm ceva care exista deja și care era pe cale de disparișie”, a adăugat Canaleta. În Barcelona, ​​proiectul pilot a fost lansat în aprilie în parcul Collserola, care are suprafața de 8.000 de hectare.

Aici au loc în medie 50 de incendii pe an, a declarat Eloi Badia, consilier al orașului Barcelona pentru urgențe climatice și mediu.

RECOMANDĂRI