Focar de COVID în Thassos. În plin sezon de vacanțe masca de protecție revine în Grecia

În insula Thassos a fost înregistrată în ultima perioadă o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu COVID.

Din această cauză, chiar dacă legea nu prevede acest lucru, directorul Centrului de Sănătate din Prinos, Thomas Angelopoulos, a transmis turiștilor şi localnicilor, printr-o postare pe Facebook, să poarte masca de protecţie în locurile aglomerate.

Potrivit presei elene, „cea mai mare parte a turiștilor străini din Thassos sunt români, urmați de alți turiști din balcani, dar și germani, britanici, polonezi, scandinavi, lituanieni, cehi și slovaci. În luna august sunt așteptați italienii, precum și mai mulți greci, care obișnuiesc să plece în vacanțe în luna respectivă”.

Thassos este o destinație de vacanță preferată de români deoarece se află la doar 620 de kilometri de București.

În această perioadă, gradul de ocupare al unităților de cazare de pe insulă este de aproximativ 90%, iar cei mai mulți dintre turiști sunt români.

Din cauza unui focar mare de incidente Covid-19 pe insulă, deși nu este obligatoriu, se recomandă purtarea măștii în toate locurile aglomerate. Să fim atenți pentru că virusul este aici și pândește.

Thassos se îneacă în turiști, traficul este foarte bun de la jumătatea lunii iunie, cu rate foarte bune de ocupare a hotelurilor”, a declarat Paris Paraschoudis, președintele uniunii hotelierilor din insulă, citat de Thess Economy.

RECOMANDĂRI