Cinci plaje din Barcelona au fost închise din cauza rechinilor

Cinci plaje din Barcelona au fost închise, după ce în apropierea țărmului au fost văzuți trei rechini. Au fost ridicate imediat steagurile roșii, care interzic intrarea în apă, deși autoritățile spun că acești rechini nu sunt periculoși pentru oameni.

Este pentru prima dată în ultimii 10 ani când un rechin din specia mako este observat în Marea Mediterană. Cel mai rapid exemplar din lume a fost filmat la aproximativ 100 de metri de țărm.

„Chiar lângă Barcelona am văzut doi rechini, pe două plaje. Cred că situația este sub control, s-a evacuat plaja.” a declarat pentru digi24.ro Diana Radu, româncă stabilită în Spania.

Adrian Bîlbă, doctor în științe: „Rechinii încearcă să se adapteze, au trecut prin schimbări. Sunt în căutare de noi medii, le-am pescuit peștele, le-am luat coralii si coralii nu mai găzduiesc pești și ajungem în situația de a-i îndrepta noi spre alte zone de hrănire.

Prezența noastră în oceane și mări nu-i mai sensibilizează, ei nu mai au teama de om, devin curioși, vor ajunge tot mai aproape de noi!”

RECOMANDĂRI