Germania, lockdown total pentru nevaccinați. Dacă trece de Parlament, măsura se va aplica din februarie 2022

Germania a anunțat joi lockdown pentru persoanele nevaccinate. Măsura va fi aplicată la nivel național din februarie 2022, dacă va fi votată în Parlament.

Nemților le va fi, așadar, interzis accesul la toate activitățile, exceptându-le pe cele esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, notează Digi24.

Anunțul a fost făcut de către cancelarul Angela Merkel și succesorul ei, Olaf Scholz. Ambii au susținut, în cadrul unei ședințe de criză cu liderii regionali, propunerea vaccinării obligatorii. Merkel a subliniat că situația este „foarte gravă” și e nevoie de „solidaritate națională”.

Germania îngroașă, astfel, lista țărilor care recurg la măsuri drastice pentru a reduce efectele infecției cu SARS-CoV -2. Austria a impus carantină pentru nevaccinați. În capitală, vaccinarea va obligatorie din februarie, iar cei ce refuză ar putea primi amenzi de până la 7200 de euro. Grecia a anunțat și ea că va impune obligativitatea vaccinării pentru toți cei trecuți de 60 de ani. Cei care refuză vor fi amendați cu câte 100 de euro în fiecare lună, începând cu 16 ianuarie 2022.

RECOMANDĂRI