SUA au autorizat vaccinul Pfizer pentru copii între 5 și 11 ani. Este sigur acesta pentru ei?

Autoritățile de reglementare din Statele Unite ale Americii au autorizat vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani cu serul Pfizer, după ce milioane de adolescenți cu vârsta între 12 și 17 ani au fost vaccinați cu succes în această țară.

În Statele Unite sunt aproximativ 28 de milioane de copii care vor primi acest vaccin, singurul autorizat pentru ei în SUA.

Doza autorizată de FDA (Food and Drug Administration) pentru vaccinarea copiilor mici este de 10 micrograme, ceea ce reprezintă o treime din doza pentru un adult.

Foarte rar adolescenții și tinerii cărora li s-a administrat serul de la Pfizer, au suferit o inflamare a cordului, ceea ce medicii numesc „miocardită”. Cei mai mulți au fost băieți tineri și inflamația a apărut după administrarea celei de-a doua doze. Totuși, tendința este de a se recupera rapid.

COVID-19 cauzează de asemena inflamații ale cordului, de obicei mult mai severe, afirmă dr. Matthew Oster, medic pediatru cardiolog la Universitatea Emory, citat de Associated Press. Se întâmplă uneori ca, după o infecție cauzată de coronavirus, copiii să dezvolte un sindrom inflamator multisistemic, mai spune medicul.

Conform unui studiu citat de Associated Press, vaccinul celor de la Pfizer-BioNTech are o eficiență de 91% în cazul copiilor în ceea ce privește formele simptomatice ale bolii COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI