Ultimul summit G20 al Angelei Merkel. Liderii lumii i-au adus flori și au aplaudat-o

După 16 ani de carieră politică de top, cancelarul german Angela Merkel, se retrage. Pentru ea summitul G20 de la Roma din weekendul acesta a fost ultimul la care a participat.

Lăsând la o parte neînțelegerile și concluziile nu tocmai cordiale ale summitului, liderii lumii au putut să își ia un moment de respiro și să o aplaude pe Angela Merkel la scenă deschisă.

Timp de 16 ani cât a fost în prim planul politicii germane și mondiale, a reușit să se impună prin calități adevărate de lider și a ajuns să fie unul dintre cei mai respectați oameni politici la nivel mondial.

Vreau să-i mulțumesc în mod special Angelei Merkel, pentru care acesta este ultimul summit G20. Siguranţa sa, autoritatea și determinarea de a obţine un consens – şi cred că ştim cu toții cât de puternică este această determinare – au fost de neprețuit pentru acest grup. Îi vom prețui moștenirea pentru mult, mult timp. Mulțumesc, Angela! Mulțumesc!”, a spus premierul italian Mario Draghi, conform digi24. El i-a oferit Angelei Merkel un buchet de trandafiri, în timp ce ceilalţi şefi de stat şi guvern s-au ridicat de pe scaune şi au aplaudat.

Vedeți mai multe detalii pe digi24.ro.

Sursa foto: caleaeuropana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI