O fetiță a descoperit o urmă de dinozaur, veche de peste 220 de milioane de ani

O fetiță în vârstă de 4 ani a descoperit, în timpul unei plimbări pe plajă împreună cu tatăl și cățelul ei, o urmă fosilizată a unui dinozaur. Fosila a fost găsită în zona golfului Bendriks din Țara Galilor, Regatul Unit și are o vechime de peste 220 de milioane de ani.

Fetița de doar patru anișori, pe nume Lily Wilder, a văzut urma fosilizată în timp ce ea și tatăl ei își plimbau câinele pe plajă.

„Era pe o piatră înaltă, aproape cât Lily. Ea doar a văzut-o și a spus „Uite tati”. Soțul meu as făcut poze, iar bunica a fost cea care ne-a încurajat să mergem cu imaginile la un expert”, a declarat, sâmbătă, mama fetiței.

“Deși este imposibil de identificat cărui tip de dinozaur îi aparține urma, fosila de 10 centimetri s-a descoperit că aparține unui specimen cu înălțimea de 75 de centimetri și lungimea de 2,5 metri”, a declarat Cindy Howells, de la Muzeul Național Amgueddfa Cymru, din Țara Galilor.

Fosila a fost dusă la Muzeul Național Cardiff care este momentan închis din cauza coronavirusului. Când se va redeschide publicului, administrația muzeului a declarat ca primii invitați vor fi Lily și colegii ei, care vor putea admira fosila expusă și înscrisul “descoperit de Lily Wilder”.

Sursa: NBC News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI