Acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în perioada următoare în Brașov. Anunțul Coral Impex

Societatea Coral Impex anunță începerea unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare pe domeniul public din Brașov.

Potrivit societății, acestea vor fi executate în intervalul 1-15 septembrie în intervalele orare 21:00-04:00 si 05:00-11:00.

Comunicatul Coral Impex

In conformitate cu Programul Unitar de Actiune si cu prevederile legislative in vigoare va informeaza urmatoarele:

1) In perioada 01-15.09.2023  in intervalele orare  21:00-04:00 si 05:00-11:00 , va efectua actiunile de:

–  dezinsectie si larvicidare pe domeniul public si privat al Municipiului Brasov;

–  dezinsectie combatere capuse pe domeniul public si privat al Municipiului Brasov;

– tratamente fitosanitare pentru combatere boli si daunatori la arbori, plantatii de trandafiri si buxus in Municipiul Brasov.

Produsele utilizate pentru dezinsectie si larvicidare sunt:

CYMINA SUPER, avizat de Ministerul Sanatatii, cu o concentratie a solutiei de lucru de 50 ml produs in 3 litri de apă/solvent pentru combaterea tantarilor si o concentratie a solutiei de lucru de 100 ml produs in 10 litri de apă/solvent pentru combaterea capuselor;

– VECTOBAC WG, avizat de Ministerul Sanatatii, cu norma de 1 kg/hectar pentru combaterea larvelor de tantari;

Produsele utilizate pentru tratamente fitosanitare la arbori, trandafiri si buxus sunt:

  • KARATE ZEON 5 CS, omologat de catre Ministerul Agriculturii, cu o concentratie a solutiei de lucru de 2, 5 ml produs in 10 litri de apă;
  • TOPAS 100 EC, omologat de catre Ministerul Agriculturii, cu o concentratie a solutiei de lucru de 1,5 ml produs in 10 litri de apă;

Substantele utilizate nu sunt toxice pentru oameni si animale, sunt biodegradabile aplicate in mediul exterior.

Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici, să își ia toate măsurile pentru a nu intra in raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat. De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal să țină ferestrele închise în perioada 01-15.09.2023  in intervalele orare mentionate.

În caz de inhalare, contact cu pielea, ochii sau ingerare măsurile care trebuie respectate sunt:

Pentru produsul Cymina Super:

Inhalare: Duceti subiectul la aer curat. Daca respiratia se opreste, faceti respiratie artificiala. Sunati imediat un medic.

Contactul cu pielea: Scoateti hainele contaminate. Se va face imediat dus. Spalati hainele contaminate inainte de a le refolosi.

Contactul cu ochii: Scoateti lentilele de contact. Spalati imediat cu multa apa timp de cel putin 15 minute, deschizand bine pleoapele. Consultati un medic daca problema persista.

Ingerare: Apelati imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrati nimic care nu este autorizat in mod expres de medic.

Pentru produsul Vectobac WG:

Inhalare: Se va iesi la aer curat. Atunci cand simptomele persista sau in toate cazurile in care exista cel mai mic dubiu, trebuie consultat un medic.

Contactul cu pielea: Scoateti hainele contaminate. Se va spala imediat cu apa si sapun.

Contactul cu ochii: Se va spala bine cu multa apa, inclusiv sub pleaoape. Daca persista iritatia oculara, se va consulta un medic specialist.

Ingerare: Se va clati gura. Niciodata nu se va incerca sa se forteze o persoana inconstienta sa inchita. NU se va induce stare de voma. In caz de inghitire se va consulta imediat un medic.

Crescatorii de albine sunt rugati ca in perioada efectuarii serviciilor de dezinsectie si tratamente fitosanitare sa ia toate masurile pentru protejarea familiiilor de albine, in caz contrar SC CORAL IMPEX si Primaria Municipiului Brasov sunt absolvite de orice responsabilitate.

2) Serviciile de deratizare pe domeniul public si privat al Municipiului Brasov, etapa 2 din 2023,  vor continua si in perioada mai sus  mentionata. De asemenea, se va continua, in functie de programarile efectuate si actiunea de deratizare, dezinsectie si dezinfectie in incinta unitatilor de invatamant si a institutiilor publice din Municipiul Brasov.

Produsul utilizat este:

  • COLBROM, sub forma de pasta de culoare albastra, avizat de Ministerul Sanatatii;

Norma de utilizare este de 0,8 gr/mp. Capcanele de rozatoare sunt confectionate din plastic, de culoare neagra, prevazute cu sistem de inchidere, rezistente la umezeala, care  nu permit accesul copiilor sau al animalelor la substanta raticida.

Rugăm cetățenii, în mod special copiii, bătrânii și deținătorii de animale de companie, să ia toate măsurile pentru a nu intra în contact direct cu momeala raticidă. Antidotul recomandat de producător, în cazul ingerării accidentale este vitamina K.

De asemenea, rugam cetatenii municipiului Brasov sa evite atingerea statiilor de intoxicare precum si a produselor raticide, iar in situtia in care vor semnala actiuni de vandalism, distrugere si/sau sustragere a statiilor de intoxicare amplasate pe domeniul public si privat al municipiului,  sa anunte politia locala, la nr. de tel: 0268/954.

În caz de inhalare, contact cu pielea, ochii sau ingerare măsurile care trebuie respectate sunt:

Pentru produsul Colbrom:

Inhalare: Se scoate subiectul la aer liber. Daca subiectul inceteaza sa respire, administrati respiratie artificiala. Solicitati imediat sfat/atentie medicala.

Contactul cu pielea: Indepartati imbracamintea contaminata.Se va face imediat dus. Solicitati imediat sfat/atentie medicala. Spalati hainele contaminate inainte de a le utiliza.

Contactul cu ochii: Scoateţi lentilele de contact, dacă există.  Spalati imediat cu multa apa timp de cel puţin 15 minute, deschizand complet pleoapele. Daca problema persista, solicitati sfatul medicului.

Ingerare: Sunati imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrati nimic care nu este autorizat in mod expres de medic. Antidotul recomandat este vitamina K.

In cazul in care conditiile meteorologice vor impiedica desfasurarea acestor actiuni, perioada de efectuare a activitatilor va fi reprogramata.                  

Rugăm cetățenii din raza administrativ teritorială a municipiului Brasov să respecte măsurile indicate în prezentul anunț.

Pentru informații suplimentare sau mai multe detalii vă stăm la dispoziție la nr. de telefon 0268/331.299 sau e-mail:[email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

tratamente stropire coral

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...
stona

Cel mai mare depozit de piatră naturală din România se află...

Compania Algabeth deține în comuna prahoveană Brazi cel mai mare depozit de piatră naturală din România. Acesta se întinde pe o suprafață de peste 300.000...

Acțiuni de tratamente fitosanitare în Brașov. Anunțul Coral Impex

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Stona.ro – Piatra Naturală și Impactul Său Asupra Valorii Proprietății

Piatra naturală a fost un simbol al durabilității și luxului de-a lungul istoriei. Folosită de civilizații antice în construcția de monumente și clădiri, aceasta...
dezinsectie

Acțiuni de dezinescție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare anunțate...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea unor acțiuni de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor...

Acțiunile de dezinsecție pentru combatere a căpușelor din Brașov au fost...

Din cauza vremii nefavorabile Coral Impex a anunțat reprogramarea acțiunilor de dezinsecție pentru combaterea căpușelor din Brașov. În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune și...

Coral impex începe acțiunile de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea acțiunilor de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor și căpușelor de pe domeniul public...