Doi bărbați au rămas fără bani și fără hainele așezate pe spătarul scaunelor în două restaurante din Predeal. Hoții au fost prinși și reținuți

Polițiștii au fost sesizați, în weekend, de către doi bărbați cu privire la faptul că în timp ce se aflau în incinta a două restaurante din Stațiunea Predeal ar fi fost victimele infracțiunii de furt. Persoanele bănuite de furt și complicitate la furt au fost depistate, iar la perchezițiile efectuate la domiciliul suspecților din Brăila au fost găsite șase macete, două pumnale, un pistol cu aer comprimat cu bile și un act de identitate fals.

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a anunțat că polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Predeal efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

În fapt, la data de 14 ianuarie 2023, în jurul orei 18,15, polițiștii au fost sesizați de către doi bărbați cu privire la faptul că în timp ce se aflau în incinta a două restaurante din Stațiunea Predeal ar fi fost victimele infracțiunii de furt.

Polițiștii Stațiunii Predeal au demarat de îndată cercetări pentru stabilirea stării de fapt, iar în urma activităților investigativ-operative efectuate, au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 46 cu complicitatea unei femei, în vârstă de 43 ani, ambii din județul Brăila, profitând de neatenția persoanelor vătămate, le-ar ar fi sustras acestora, o sumă de bani și obiecte personale din îmbrăcămintea așezată pe spătarul scaunelor restaurantelor în care se aflau”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Brașov.

Polițiștii brașoveni, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Brăila, au efectuat, marți, o percheziție  domiciliară la locuința persoanelor suspecte situată în județul Brăila, ocazie cu care au fost depistate cele două persoane bănuite de săvârșirea faptelor anterior menționate, totodată fiind identificate 6 macete, 2 pumnale, un pistol cu aer comprimat cu bile și un act de identitate fals.

În baza probatoriului administrat în cauză, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, cei doi suspecți  au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Pentru probarea întregii activități infracționale, polițiștii Stațiunii Predeal continuă cercetările în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei”, a mai anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Brașov.

RECOMANDĂRI