nfotrafic: Coloane de mașini pe DN1, aglomerație pe Autostrada Soarelui și litoral

Infotrafic a emis, sâmbătă dimineață, o alertă cu privire la valorile de trafic pe traseele spre principalele destinații turistice. Pe DN1 s-au formau deja coloane de mașini.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române au anunțat că valorile de trafic au început să se intensifice pe DN1 Ploiești –Brașov, astfel că se circulă în coloană în zona localității Comarnic, pe sensul de urcare către Brașov. Trafic intens se înregistrează și pe raza stațiunii Bușteni, în ambele sensuri, fără a se forma coloane de autovehicule.

Pe Autostrada A2 București – Constanța, valorile de trafic sunt crescute pe sensul către litoral pe tronsoanele kilometrice 12 – 50 și  148 – 156.

Infotrafic recomandă rute alternative

În condiții de aglomerație se circulă și la ieșire de pe Autostrada A4 către DN 39 Agigea – Mangalia.

“Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să respecte limitele legale de viteză și indicațiile polițiștilor, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulație sau direcția de deplasare, să pună în funcțiune luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc. Pe autostradă, acordați prioritate când părăsiți spațiile de servicii și nu circulați, nu opriți pe banda de urgență”, au transmis polițiștii de la Infotrafic, recomandându-le șoferilor să ia în calcul și utilizarea rutei alternative Autostrada A2 – Valea Dacilor – Ciocârlia – Mereni – DJ 381 Topraisar – DJ 391 Negru Vodă – DN 39 Mangalia.

RECOMANDĂRI