Brașov: Câine salvat dintr-o pădure, unde a fost legat de un copac și abandonat

Potrivit viceprimarului Sebastian Rusu, o echipă de la Serviciul Public de Gestionare a Câinilor fără stăpân și de la Asociația Milioane de Prieteni, împreună cu Poliția Animalelor, au reușit să îl salveze, iar acum este sub tratament.

„Colegii noștri împreună cu partenerii de la Asociația Milioane de prieteni și Poliția Animalelor Brașov tocmai au avut o acțiune de salvare a unui cățel abandonat în pădure. Un cetățean a auzit scheunături repetate în mijlocul pădurii și imediat a făcut sesizare la 112.

Când echipa de intervenție a a ajuns la locul respectiv, a găsit un câine bătrân, nemicrocipat și nesterilizat, aflat într-o stare avansată de deshidratare. Săracul cățel nici nu putea să își miște capul pentru că acesta îi era legat cu o sârmă foarte dură care îl împiedica să se miște.

Cu multă grijă, cu ajutorul unui patent, au reușit să îi desfacă sârma și să îl elibereze. Acesta a fost adus la adăpost, unde medicul nostru i-a oferit deja prim-ajutor și o va fi monitorizat în următoarele zile, până la recuperarea completă În acea zonă nu sunt camere de luat vederi, prin urmare este foarte greu să fie identificat făptașul”, a declarat viceprimarul.

RECOMANDĂRI